onsdag 19 april 2017

Om blötläggande bön

Snälla blötlägg dig inte!

av Amy  20 nov 2016 Naomi’s Table

Kvinnor/män det finns en bön praktik, som vinner mark hos kristna, och vi behöver tala om det i kyrkan. Det kallas för blötläggande bön, och även om det kan låta som något kristna kan praktisera säkert, så är det inte alls säkert. Faktum är att blötläggande bön praktik innehåller andliga element som inte finns i skrifterna, och Guds ord varnar oss för att undvika dessa saker.

Vad är det?

Den blötläggande bönen är en av många kontemplativa bön praktiseringarna som man inte hittar i Bibeln. Det är konstruerat för att tömma ditt sinne, och det skapades av Toronto Airport.

Kristna Gemenskapen, numera känd som Fånga elden Toronto. Denna grupp gav också upphov till ”Toronto välsignelsen” och många andra abnorma praktiseranden som heligt skratt, låta som djur, vara drucken eller paralyserad i Anden.
I en artikel ”blötläggning: nyckeln till intimitet med Gud” skrev nyligen Gary Oates mer om den övernaturliga världen som vi kan uppleva, vilket är målet med blötläggande bön:

Under vår blötläggande tid, sätter vi oss själv i positionen för att motta intryck, småbitar, tysta viskningar, bilder, änglavisitationer, och övernaturliga uppenbarelser. Här är en liten del av en lista med vad man kan förvänta sig:
Drömmar
Visioner
Trans
Utomkroppsliga erfarenheter
Änglavisitationer
Bli förflyttad i Anden.
Att få uppleva den sanna intima levande Gudens närvaro, kommer radikalt förändra ditt liv. Människor beskriver Hans manifesterade närvaro på olika sätt. För en del är det värme, elektricitet, eller skakningar. För andra är det lätthet, frid eller gråt. Uppleva den manifesterade närvaron är inte målet, utan inkörsporten till den övernaturlig världen. Vi går in i andevärlden där vi kan se Honom, höra Hans röst, Promenera med Honom och bli styrkta av Honom.

Vinna mark!

Denna vecka gör en nyproducerad video sitt intåg och erbjuder en handledning i ”Hur du går till väga” en hjälp för kristna att komma in i trans tillstånd, för att kunna höra guds röst. Denna video var producerad och främjades av en av blötläggande böner´s största förespråkare, en man som heter Sid Roth. Herr Roth, vars tv program, ”Det är övernaturligt” som har befrämjats på hans egen webbsida sedan 2006 genom ”flera artiklar och videor” Här är hans senaste, som han laddade upp igår till sin tjänst´s YouTube kanal:

Blötlägg med Fadern / Julie Sanning / Det är övernaturligt med Sid RothTillbaka i 2006, Rod tjänstesida innehöll den första av många artiklar och videos rubricerade; Blötlagd i Hans närvaro en ”Hur man – om blötläggande bön, av John Arnott, förste pastor i Toronto Airport Kristna Gemenskap, och värd i ”Fånga elden” tv programmet. Arnott förklarar varför du behöver lyssna till musik och ha en frivillig ”uppfångare” bakom dig, ifall du skulle falla över medans du frigör/nollställer ditt sinne.


Vi slutet på artikeln, uppmuntrar han sin vision:

Jag vill se hundratals fånga elden ”blötläggande bön center” startas runt Nord Amerika och världen. Detta är en möjlighet för de som hungrar efter floden och för mer av Herren´s närvaro, för att länka oss med och dra oss in i intim närhet med Gud. Vi offrar ett start paket så att du kan börja med det samma. Vi erbjuder också veckovis träningskurser i Toronto, där vi kan träna dig och be för överföring av den Helige Ande, så du kan sätta igång.


Överföring?
Är vi inte lovade den Helige ande när vi omvänder oss, när han pånyttföder våra själar från död till liv?
Kvinnor (och män min anmärkning) Bibeln säger att vi ska undvika trolldom, mystik, spådom och liknande. Blötläggande bön, lyssnande bön, teofostikerna och andra mystiska övningar är del av ”kontemplativ bön” och ”kontemplativ andlighet”, och dek kan inte hittas någonstans i Guds ord.

Vad säger Bibeln om bön?

Det är att enkelt tala med Gud, med Hans vilja i vår tanke /sinne 1 Joh 5:14.
En bibliskt böne- troende förstår redan att Guds närvaro redan år med henne/honom.
Ps 139:7, - Matt 28:20, - 1 Kor 6:19, - 1 Tess 4:8, - 2 Tim 1:14


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar