söndag 16 april 2017

Ben Fitzgerald, och lite Bill Johnson

Detta blir ett litet annorlunda inlägg. Jag börjar med en tydlig bild, av något som vi inte finner något belägg för i Bibeln över huvud taget, och det är den videolänken som kommer synas längst ner.
Summan av kardemumman, vill inte översätta allt.
Suga i sig smörjelsen av Gudsmän, som var smorda av Gud, men nu är döda.
Här är vi vid Smith Wigglesworth grav, du kanske inte kan komma hit i det fysiska. men om man kommer hit, så kan man i anden känna av vad som hände i denna mans liv.
När vi studenter kom hit, kände vi av anden som kan resa upp folk från döden, och den kom över oss. En del la sig på graven, och kände hur nåd och tro kom över dem.
Även om du inte är här fysiskt kan du ta del i det andliga.
Denna man hade en uthärdande, bestående, varaktig, ( vet inte vilket jag ska använda mig av, därav alla) ande.
Om du tar emot detta i anden, så kommer du få samma uthållighet, och tro som Wiggelsworth hade, sedan ber de ut detta via kameran.
De går vidare till en annan persons grav som finns utanför den kyrka han var verksam inom i Wales. Och de ber om att kunna vidarebefordra denna ande som denna man hade.
Vill lägga till, att som stöd för detta använder de sig av en berättelse i Kon 13:20-21 Om män som skulle begrava en död, och så kom strövare och de släppte ner mannen på Elia´s ben, och han stod upp.
Vilket är en bild på Jesu uppståndelse.(Och detta fick jag hjälp med)
Och så tar vi en kort snutt till, av samme man, översatt ca 2.45 av den
Han (Jesus) blev helt kroppsligt överklädd av duvan, vid dopet, och gick från att vara snickarens son, till att bli fylld med den Helige Ande, och komma in i sin tjänst.
Det står att duvan ledde honom ut i öknen, och blev frestad.
Men han överkom inte synd, på det sätt vi ser synd som, ljuga, stjäla, lusta, han övervann inte detta.
Vet ni vad han vann över, att fienden frestade honom med Guds ord.
Direkt när han blivit döpt, och Gud sa denna är min älskade son, och hade kommit till öknen, frestade djävulen honom på det området. Jesus böjde sig inte, han kompromissade inte, och därför behöver vi inte heller göra det.
Och eftersom han blev täckt av den Helige Ande, och bar vittnesbörd, får du göra exakt samma sak.
Behöver du visdom, möjligtvis, be över det. Det står i Jakobs brev, att Gud villigt ger visdom åt den som ber. Gud säger inte åt dig att gömma visdomen under en buske, när du fått den, men någon annan gör det.
Någon annan kommer säga Guds ande är inte över dig ännu, Gud har inte fullständigt förändrat dig, du har fortfarande mycket träning framför dig.
Under tiden vet djävulen att det finns en arme av fullt utrustat folk, väpnade med kärlek, sanning, och sin egen omvandling.
Jag vill inte säga, som en del gör, när de dömer ut personer, för jag lämnar dömandet till Gud. Att jag valt dessa två, är för att den övre visar hur rätt det låter, och den inunder, helgalen, finner vi inget belägg för alls i Bibeln. Och det står att villolärorna i den sista tiden, ska om möjligt förvilla även de som är utvalda. Om igen jag vägrar döma honom, och säga han är en villolärare.
Men jag tyckte detta fungerar som ett bevis för hur fel det kan bli, oavsett om han är en aning bedragen själv eller ej, för det kan mycket väl vara fallet.
Han tillhör Bill Jonssons kyrka Bethel church.
Det ser rätt ut det låter rätt, ända tills vi kommer till att suga upp anden från de döda.
Jesus sa, låt de döda begrava sina döda, följ du mig. Så hur
stämmer detta in?
Så tar vi in lite om grundarparet som avslutning.
Om Bill Johnsson, Bethel and the New Age.
Det är ingen tvekan om att Bill Johnsson är en av de mest inflytelserika personerna inom karismatiska väckelsen idag.
men det som oroar oss är vad som pågår bakom kulisserna.
ca 1 min in kan vi se hur de håller på med, "den druckna smörjelsen",
I åratal har Benny hans fru varit den yngre, andra pastorn, jämte sin make.
Hon håller på med en del konstiga New Age grejer, refleksologi (zonterapi?)bland mycket annat. Hon har lagt ut en bild på när hon ligger på en grav och suger i sig anden av C.S.Lewis, som ligger i graven.
Bibelskoleeleverna, gör likadant, de har varit runt om i världen och lagt sig på gravar av smorda Gudsmän, för att suga i sig deras smörjelse. Undervisningen säger att du kan suga upp smörjelsen genom att ligga på deras gravar.
Många säger att Bill Johnnson är en underbar förkunnare, lärare.
Men det är vad som pågår i bakgrunden, spridandet av ren New Age, som t.ex, vara fulla i den Helige Ande, ca 2.15 in som är verkligt skrämmande.
2012 gav Bethel ut boken, "himlens fysik", undertiteln säger allt.
Utforska Guds mysterier av ljud, ljus, energi, vibrationer och kvantfysik.
Många kristna som tagit sig tid att läsa denna bok, säger att det är det mest New Age aktiga, de nånsin sett.,
Innehållet är otroligt, (=Inte sant), kapitlen är bevis nog
Vibrera i harmoni med Gud. Vibrationsterapi
Delfin terapi
Kvantmystik
Mänskliga kropps frekvenser
Varför promotar Bethel detta?
Boken säljs fortfarande på deras web affär,( jag har precis checkat detta själv) första 4 min. handlar om detta, sedan får man se några minuter, där Heidi ligger och ber, och det ser ut som hon läser en Bibelvers, men den existerar inte, ruggiga bilder, en av pojkarna ser ut att bli besatt på riktigt när hon lägger händerna på honom ca 9.07 in, han skriker ut, och ser ut att vara pinad.
Han går över på Kundalini, ca 10 min in.
Andrew Strom som han heter har varit med i en liknande väckelserörelse som trosrörelsen, bl.a., (enda namn jag kommer på), och såg hur förändringarna började smyga sig in för sådär 15-17 år sedan. Jag väljer att lägga in vad han berättar om också detta, för dessa olika saker som Nwe Age, Kundalini, med många fler, är sånt vi måste vara förvissade om.
Jag såg hur dessa störande, alarmerande element smög sig in i församlingarna, medans jag fortfarande var involverad i de sammanhangen.
Basfrågan vi vill ta upp är; Varför är dessa manifestationer, så lika de i de österländska religionerna, som hinduism, och kundalini kulterna?
Och ändå finns de ingenstans i Bibeln skrifter, eller ens klassisk kristendom.
I Hinduismen är det vanligaste sättet att få Kundalini erfarenhet, att en guru lägger sin hand på din panna, kallat shakti pat, och när du gör det blir de ingjutna med denna otroliga kärlek, en våg av känslor och du faller ner. Det är en massa manifestationer, en del djurläten, glädje, tårar, skakningar, detta är kundaliniskt uppvaknande, och häpnadsväckande nog, är det detta vi ser smugit sig in i församlingarna.
Är det inte otroligt, att efter sin start ca 1994, har detta kunnat påverkat stora delar av den karismatiska rörelsen, nästan över hela världen, i stor skala, och samtidigt är det nästintill identiskt, till Kundalinisk Hinduism.
Ett av det tydligaste tecknen på ett Kundalini uppvaknande, är folk som är omedvetna om det har konstiga ryckningar för sig, sittandes eller gåendes spelar ingen roll. ca 12 min in.
det som är förbluffande är att vi ser detta om och om igen i kyrkor och församlingar. Detta har alltid varit ett av de tydligaste tecknen på Kundalini, som vi känner till.
en av mina vänner från Syd Afrika, som gjort en mängd undersökningar, säger att Kundalini är som en falsk Helig Ande, den producerar även mirakler och helande, sammansmältande av kärlek, makt, energi, känslor, och annat, och ändå är det den hinduiska versionen av den Helige ande, men den är inte helig.
Hur har detta kunnat hända?
Hur har det kunnat invadera hela den karismatiska rörelsen?
Hur har det kunnat ske på så stor skala?
Varför har dessa ledare kunnat stödja detta?
Hur ska vi kunna vända på invasionen?
Jag vill för egen del lägga till, att denna Ben Fitzgerald, i de två inläggen jag började med. Är den som i tro bokat Friends Arena för evenemanget som ska gå av stapeln tre dagar i oktober. Ett event som kristna står och hurrar för.
Jag säger inte att alla som går dit, eller funderar på att gå dit, är fel ute med Gud, men nog tycker jag folk ska tänka efter både en och två gånger vad det är de kanske öppnar upp sig för.
Vi lever i villfarelsens tid, församlingens Laodiceas tid, vi får inte lura oss att tro något annat.
Församlingen Filadelfia som det talas om i samma kapitel i uppenbarelseboken 3 gäller inte längre, den var före vår tid.
Vi är i den blinda, nakna, fattiga, vilseförda tiden.
Och om våra ledare, inte är vakna måste vi vara det.
Om en blind leder en blind faller de båda i gropen. Matt 15:14


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar