fredag 21 april 2017

Falska läraren Sid Roth

Falska läraren - Sid Roth

Det är Jätte-Slemmigt
Se upp för entusiastiska andliga försäljare som underhåller dig med tal om makt och övernaturliga event. De talar med glöd om himlen, men representerar det fortsatta helvetet på jorden. De talar glödande av himlen, men representerar fortsättningen av helvetet på jorden, vilket är mest förkastligt/avskyvärt för den som gav sitt liv för att befria dig från helvetet. "Men ve dig, ni skriftlärde och fariséer, hycklare! Ni skrymtare som tillsluter himmelriket för människorna! Själva kommer ni inte ditin och de som vill komma, tillåter ni inte att komma in."Matteus 23:13VI FICK FRÅGAN:
Tror du Sid Roth är en ärlig uppriktig kristen?
Mvh Esther
VI SVARADE:
Nej Esther, Sid Roth är inte en riktig kristen, inte enligt Gud, helt oavsett om han är uppriktig eller ej är oväsentligt. Skulle du flitigt följa vår sida, så skulle du se varför, om Herren öppnar dina ögon, för bara han kan göra det för dig, genom Sin nåd genom tron.

Ochdärom ber jag, att er kärlek må allt mer och mer överflöda av kunskap och förstånd i allt, så att ni kan döma om vad riktigast är, på det att ni må bi rena och inte til en stötesten för någon, medans ni väntar på Kristi dag. Fil 1:9-10

Mal 3:16-18

Men därunder har också de som frukta Herren talat med varandra; och Herren har aktat på dem och hört dem, och en minnesbok har blivit skriven, inför hans ansikte till åminnelse av dessa som frukta Herren och tänka på hans namn.
Och dessa, säger Herren Sebaot, ska jag ha som min egendom på den dag då jag utför mitt verk; och jag ska skona dem, som en far skonar sin son, som tjänar honom.
Och ni ska åter få se, vilken skillnad det är mellan den rättfärdige och den ogudaktige, mellan den som tjänar Gud och den som inte tjänar honom.

Paul and Victor

TILLÄGG:

Sid Roth är en andlig månglare som söker ut, de som hävdar de mest vansinniga sakerna i Guds namn, till sin show, ”Det är övernaturligt”, för att underhålla folk. Vi vet att gud gör mirakler och fantastiska saker, men hur bemötte Jesus såna här saker?

Mark 1:40-45
Och en spetälsk man kom fram till honom och föll ner på knä och bad honom och sa till honom; Vill du så kan du göra mig ren. - Då förbarmade han sig och räckte ut handen och rörde vid honom och sa; jag vill, bli ren. - Och strax vek spetälskan ifrån honom, och han blev ren. - Sedan visade Jesus strax bort honom med stränga ord och sa till honom; Se till, att du inte säger något om detta för någon; men gå bort och visa dig för prästen och frambär för din rening det offer som Moses har påbjudit, till ett vittnesbörd för dem.- Men när han kom ut, begynte han ivrigt förkunna och utsprida, vad som hade skett, så att Jesus inte mer kunde gå öppet in i någon stad, utan måste hålla sig ute i öde trakter; och dit kom man till honom från alla håll.
Mark 3:10-12
Ty han botade många och blev därför överlupen av alla som hade någon plåga och för den skull ville röra vid honom. - Och när de orena andarna såg honom, föll de ner för honom och ropade och sa; Du är Guds son. - Men han förbjöd dem strängeligen, åter och åter, att röja honom.
Säger Jesus att vi inte ska predika om Honom som Herre och tala om Hans verk? Inte alls. Vad han demonstrerar här är att de som stödjer och främjar mirakulösa helanden och andra möten med Gud upplyfter sig själv, inte Honom. Även om de gör det i Hans namn, så känner Han dem inte. De är lögnare och man kan inte lita på dem.


Matt 7:21-23
Inte kommer var och en in i himmelriket som säger till mig; Herre, Herre; utan den som gör min himmelska Faders vilja.
Många ska på den dagen säga till mig; Herre, Herre, har vi inte profeterat i ditt namn, och genom ditt namn drivit ut onda andar och genom ditt namn gjort många kraftgärningar?
Men då ska jag betyga inför dem; Jag har aldrig känt er; gå bort ifrån mig ni ogärningsmän.


Stephen Spevak skrev till oss om sina erfarenheter med Sid Roth och hur han tror det har påverkat vägen som Sid senare tog:
Sid Roth är huvud promotor för NAR (Nya Apostoliska Rörelsen) kändisarna. Hans internet show kallas ”Det är övernaturligt”. På showen intervjuar han och upphöjer alla dessa mirakulösa undren, och de människor som utför dem. Han har gjort detta i 35 år. För ca 40 år sedan tillhörde han och jag samma kyrka, en Messiansk synagoga i Rockville Md kallad Beth Messias.
Medans min fru och jag gick till denna kyrka, så hörde Sid Roth vårt vittnesbörd om att bli befriade från det ockult och bli pånyttfödda kristna. På den tiden hade han ett radioprogram, där han intervjuade människor och delade deras vittnesbörd om hur de blev kristna. Jag tror programmet var 15 minuter. Normalt sett intervjuade han gäster för en show, vilket tillät honom att ha 5 gäster per vecka. Han fann vår historia så intressant att han att ha hela veckans program om oss. Han delade på intervjun ungefär hälften med mig och hälften med min fru, där jag berättade hur jag blev frälst, och min frus historia hur hon räddade mig från de kristna och hennes påföljande frälsning.


Jag kan inte hjälpa att jag funderar på om denna intervju planterade fröet som ledde Sid Roth till att omfamna och förespråka infiltrationen av det ockulta in i den kristna kyrkan idag. För 40 år sedan korsades våra vägar, Sid Roth och mina. Sedan dess har vi gått åt motsatt håll. Jag gjorde en kort u-sväng, och vandrade på hans vägar. Tack gode Gud för avfarter. Någon sa en gång något om ett stopp i vägen, och att ta vägen som var mindre trafikerad.

Bred är vägen som leder till fördärvet, och många går fram på den. Men smal är den väg som ledet till evigt liv, och få är det som finner den.”


Som en andlig företagare och lycksökare, så var Sid på jakt efter större och bättre saker som kunde avfyra hans andliga sidoshow in i det riktiga strålkastarljuset. Det kan vara så att Herren befriade Sid från den ockulta och demonisk besittningen och återställde honom till sitt rätta sinne efter att han ångrat sig från att lämnat sin fru och dotter för att söka efter "lycka" (se http://sidroth.org/about/sids- berättelse).
Bara för att Herren ger människor goda ting, gör dem inte bra.
Många personer har fällts av sina ambitioner och önskningar eftersom de aldrig tog upp korset för att förneka sig och följa Herren. De kan visa sig som framgångar för någon i världen, men Herren säger till dem: "Jag kände dig aldrig."


http://www.thepathoftruth.com/false-teachers/sid-roth.htm

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar