måndag 15 maj 2017

Varför människor ansluter sig till NAR rörelsen

Why People Join the NAR Movement

2 mars 2013

En av de vanligaste frågorna som jag får är: "Varför går folk med i den nya apostoliska reformationen (NAR)?" Jag har tänkt mycket på det här. Och jag tror att det finns minst fyra huvudorsaker.

Det kittlar deras ego.

Ett sätt är att deras ego blir smickrat av att någon ger dem en gynnsam profetia, till exempel "Du är ett sådant hot mot Satans rike att Gud har tilldelat fyra nya änglar att gå med dig vart du än går." Ett annat sätt, är att du börjar köpa NAR´s världsöversikt, så att du tänker på dig själv som en andlig hemlig agent. Varje åtgärd du tar nu har övernaturlig betydelse. Innan ditt engagemang i NAR, kan du ha förbisett ditt möte med en medarbetare i mataffären. Nu ser du det som ett gudomligt möte där man, genom att tala i tungor under andan när du passerar personen, hände något mystiskt som kommer att ge ett andligt genombrott i din stad.


Det minskar deras känslor av osäkerhet.

När de har en övernaturlig upplevelse, som att vara "falla i Anden" eller översvämmas av "Heligt skratt" eller motta en gudomlig dröm, då känner de att de måste vara någon speciell, för de har blivit utvalda för ett personligt möte med Gud. Ett problem med denna hunger för övernaturliga upplevelser är att den matar det oändliga behovet av nya och större upplevelser för att fortsätta känna sig älskade av Gud.


De vill ha välsignelser.

De vill bli befriade från smärta av ett trasigt förflutet eller bli botade från fysisk smärta. De vill ha välstånd och favör. Kort sagt, de vill ha det "goda livet" och de tror att NAR apostlarna och profeterna håller i dessa nycklar.


De vill inte missa allt som Gud har för dem.

Många evangeliska kyrkor kan med rätta anklagas för att undvika obehagliga eller kontroversiella ämnen i Bibeln, såsom sluttiden, demonernas verklighet och andliga gåvor. NAR kyrkorna är inte rädda för att ta på sig dessa obetalda räkningar i den evangeliska kyrkan. Som sådan kommer de att locka folk som är hungriga att höra om dessa ämnen.

Dessa skäl finns högst upp på min lista. Kan du komma på något jag missade?

By Holly Pivec


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar