söndag 11 juni 2017

Lite granna om Robby Dawkins, mycket om annat

När man läser denna så slås man av att hon som skrivit det har övergett sin tror på Gud efter allt hon upplevt, utan också blivit bitter. Vilket är väldigt tragiskt!. I min jakt på något som berättar någonting alls om denna Robby Dawkins, som det finns nästan ingenting skrivet emot, så får man ibland ta det man kan hitta. Anledningen att jag ens ville ta upp honom, är att han kommer med bland annat Todd White till Bergen Norge i slutet på juni. Tänkte det kunde vara bra med lite mer skinn på benen om denna för mig helt okända person.

Robby Dawkins’ Troshelande var falskt och vi kan alla vara tacksamma för det.

By Captain Cassidy june 1 2015

Troshelande är att återhämta sig från en skada eller sjukdom som trotsar naturens ordning. Det anses vara mirakulöst - oförklarligt med konventionella, jordiska medel och omöjligt bortom all eventuell beräkning. Och kristna älskar denna idé.

Man kan se varför. Sjukdomar och skador är i stor utsträckning processer som vi inte helt kan förstå, och de kan vara så förödande - och vi kan känna oss så maktlösa inför dem - så man kan knappast skylla på ett desperat sinne för att kasta sig på gudomliga förklaringar eller nå ut för att försöka få eventuell hjälp, när problemen uppstår. Och det finns inte mycket mer som verkar lika uppenbart som ett gudomligt helande; Dessa slags händelser tippas ofta som "bevis" på en guds existens och att denna bryr sig om sitt folk.

Det är ingen överdrift att säga att ju mer extremt kristendomens beteende blir, desto mer älskar anhängarna tanken på troshelande - och ju mer av dessa helande de både "nämner och hävdar" och säger inträffade. Jag var en pingstvän och gifte mig med en kille som ville vara en predikant, så du kan gissa att jag såg många av dessa förmodade helande under mina 10-åriga år i samfundet.

Ingen en av dem var faktiskt riktig.
Inte ens en.
Inte ens i närheten.


Ibland hade de involverade personerna bara ett överflöd av önsketänkande; Oftare var dessa "mirakel" en produkt av bedrägeri eller förvrängning.
Inget har ändrats sedan min förändrade omvändelse.
Troshelande är en bluff. De som säger att de kan göra det, bedrar antingen sig själva eller bedrar skamlöst andra. Dessa förmodade mirakel visar varken bevis för någon guds existens eller ett sånt väsens omsorg för hans eller hennes folk. Allt det gör är att påminna dem med öron höra, hur underligt det är att den här religionen, ledd som den är av en gud vars aktiviteter och handlingar ska vara smärtsamt uppenbara och mätbara på en konstant basis - verkar ha så många blottade myter och lögner flytande runt sitt vatten - så mycket oljud att signalera.


Den 20 maj 2015 rapporterade Charisma News att en predikant som heter Robby Dawkins, samtidigt som han var en gästpredikant i norra England, väckte upp en man som dog under hans gudstjänst. Åh, det var helt enkelt omtumlande, andfådda saker, om predikanten (som tydligen inte har någon relation till Richard Dawkins,) fick säga det själv, vilket han gjorde:


"Det jag såg var en stark demonisk närvaro över honom. Hans huvud ryckte och det såg ut som om det skulle vridas av, liksom det ryckte i hans käke, ansikte och händer ", minns Dawkins. "De drogs mot hans bröst och nacke. Det verkade som om varje muskel var en extrem belastning för kroppen. Han ryckte och vred sig allvarligt. "Dawkins slösades ingen tid utan reagera med detsamma. Han rusade över till Catlow, lade handen på bröstet och panna. Dawkins började binda demoniska krafter och beordrade hans kropp att friges i Jesu namn. Han såg inte omedelbara resultat. Faktum är att Catlow började bli blå medans hans liv och död drama snabbt eskalerade. "Hans läppar gick från lila till blåsvart. Det visar sig att det fanns en läkare rätt bredvid mig och han började be med mig ", förklarar Dawkins, pastor av Vineyard Church i Aurora, Illinois. "Flera personer började samla runt. Vi lade honom på golvet och började bestraffa andens död. "


Men tack och lov fanns en sann kristen till hands! Till skillnad från det genomsnittliga gånger-oändligheten American Airlines-folk som inte lät honom väck upp en kille som dog under flygningen, kände kyrkans folk sina sanna förmågor och lät honom ta den stackars killen tillbaka från de döda. Tror inte att han var uppblåst och fåfängt lysande. Du förstår han hade sett människor uppstå på videor innan (och vi vet att dessa aldrig är någonsin, någonsin någonsin fejkade eller helt ohederliga för någon med ögon), men han hade aldrig gjort det själv och han var så nervös . Tänk om hans tro inte var tillräckligt stark? Åh men du blir glad över att höra att hans hans rädslor var grundlösa. Han "bestred dödens ande," (vad nu det är) och "började förklara Jesu Kristi uppståndelseliv över honom", (vad än nu det är.)


Mannen vaknade!


ZOMG MEERKUL! = O min Gud! (Vet inte vad meerkul betyder eller står för tyskan har meerkohl hav kål)
CHECKMATE, ATHEISTS! EXPLAIN THAT! = Shack matt, teister! Förklara det!


Den person som skrev denna artikel för Charisma intervjuade också Dawkins. Jennifer LeClaire har tidigare skrivit böcker om "Jesebels andar", (vad nu de är), och gett kristna råd om att "utveckla sin profetiska röst", för att ingenting säger "det är allt inlärt / upptränat", precis som att böcker som berättar för den lättlurade exakt hur man gör något som ska vara spontan. I den här intervjun (och uppföljnings-delen "Vad hindrar dig från att uppväcka de döda i Jesu namn?") Lär vi oss att Dawkins gör upprepade påståenden att "en läkare" var till hands för att bevisa att han verkligen hade uppväxt Matt Catlow från de döda under den ödesdigra gudstjänsten.

Om kristna läser den här artikeln kommer de att komma undan med den fullständiga övertygelsen om att ett verkligt levande jippi-hoo-mirakel inträffade här.
Och de kommer att vara helt, fullständigt, katastrofalt fel.

Jennifer LeClaire är en otroligt skräpig journalist, och hon är antingen en av de mest lättlurade och överdrivet tillitsfulla kristna på planeten (och låt mig berätta för dig, det är en hård konkurrens med inmatningar som rullar in per timme) eller så lurar hon andra mycket. Hon presenterar Dawkins berättelse helt utan några kritiska bedömningar alls. När han inte någonsin namnger "läkaren" till hands, frågar hon inte ens om hans identitet eller legitimation - och frågar för att få läkaren bekräftelse av vd som hänt. Faktum är att LeClaire inte frågade någon alls om det, inte ens den "helade" killen eller hans familj, eller pastorn i kyrkan som var värd för Dawkins den natten. Så långt hon är bekymrad - och så långt som hon vill att hennes läsare ska vara oroade, är Dawkins 100% legitim.

Men hon hsr fel. Detta "mirakel" är ännu ett i en ändlös, eoner lång lista över likadana falska "mirakel".

Matt Catlow syster har gått ut och berättat att detta magiska helande faktiskt inte hände att alls, och hon har skrivit en Facebook-inlägg som i detalj beskriver exakt vad som hände, ( det kan jag som översätter intyga, då jag kontaktade henne på hennes FB inlägg om detta, vilket finns här: https://www.facebook.com/Robby-Dawkins-The-truth-about-the-resurrection-844251712330856/) och vederlägga Dawkins' påståenden helt och hållet:

När det gäller 'död' ... och vad Robby säger till alla så är det inte sant. Det har sedan dess medicinskt bevisats att Matthew hade haft ett epileptiskt anfall Vilket ofta kan uppvisa liknande tecken på någon som dör. TVÅ sjuksköterskor vänner till familjen hade båda sina händer på Matthew igenom det hela som inte en enda gång förlorade sin puls. Så nej, Matthew dog inte. Predikanten från inglewhite kyrkan, har blivit så uppskakad av allt detta att han på söndagen gick upp inför kyrkan och bad om ursäkt till sin församling för att han tillät Robby in i sin kyrka. Läkaren som också var där, ska be om ursäkt till dem nästa vecka för alla smärta orsakad genom detta otroliga möte som han gjort och chocken över att allt detta har lagts ut på Facebook genom fegheten av denna man som inte kommer ställa sig upp för den verkliga sanningen.

Hon fortsätter med att säga att Dawkins även fick hennes brors namn fel. (Verkar inte det som något någon skulle vilja få rätt om de hade verkligen gjort något viktigt för dem?) Det låter inte som denna mirakelman ens varit i kontakt med familjen, vilket jag anser borde vara naturligt för någon som verkligen trodde att han hade gjort någon slags mirakel för en annan person. Det är inte som Lone Ranger = svarta masken, som efter han gjort en stad en stor tjänst, hoppar upp på sin vita häst och rider iväg i solnedgången, och lämnar en skolfröken efter sig. Vi har internet och telefoner och alla sorters vägar som han kan hålla kontakten.

Men han verkar inte ha gjort det. Han kanske inte vill veta vad som hände efteråt. Jag kan inte riktigt klandra honom. En hel del av ”rah-rah = uppståndelsen” runt dessa "mirakel" är beroende av att inte ge alltför mycket nyfikenhet till vad som hände med mottagare efteråt. Du skulle bli chockad av att få veta hur många kristna jag har stött på som har rapporterat på samma sätt, super-dramatiska mirakel under besök i andra länder eller kyrkor, men som var lika OINTRESSERAD av uppföljning. Det är inte svårt att förstå varför.

Låt mig vara tydlig här: vi behövde aktiskt inte hennes vittnesbörd för att veta att detta hävdande om ett mirakel faktiskt är falskt. Just Robby Dawkins egen beskrivning gör det helt klart att hans offer gick igenom ett anfall, men även om vi inte hade den specifika informationen skulle vi veta att det inte är sant, eftersom varenda del av hans redogörelse träffar alla kända anteckningar hos troshelande svimmel-svammel.

Troshelande är en personlig färdighet precis som att läsa horoskop eller "prata med de döda." Det finns tydliga knep för det. Det är en färdighet gjorde kan läras in, finslipat och utbildas. Här är en Cracked.com artikel som diskuterar hur en ung man gjorde exakt det ( i blått på originalsidan ej översatt) i sin karriär som en troshelare. Kända avslöjaren Darren Brown, i YouTube länken jag gav tidigare visar här exakt hur såna tricks som "ben förlängning" och "bota blindhet och dövhet" fungerar. Dessa tricks förlitar sig på människors inneboende önskan att tro. Ta en titt på avhandlings materialet och gå sen till hans konto, och läs så ser du att Dawkins har lärt sig dessa tekniker mycket väl.
Och jag måste fråga: varför är dessa trick nödvändiga om den kristna guden är helt angelägen om att lägga sig i sina anhängares liv och skänka dem mirakel? Vad skulle hända om de kristna blev visa nog att se dessa psykologiska knep och vägrade ta dem till sig utan gott om bevis? Vad skulle hända om de vägrade att tolerera bedragare och charlataner i deras mitt, och försiktigt tog deras självvilseledda bröder i hand för att stoppa dem från att sprida lögner av misstag?

Dessa falska blir exponerade snabbare och snabbare, verkar det som, och varje gång, blir kristendomens bild ytterligare befläckad. Det finns få mirakel så otroligt och icke-trovärdiga att kristna inte vill anamma deras bröst och förkunna dem från hustaken som BEVIS JA BEVIS att deras gud är verklig och verkligen blandar sig i deras liv. Och varje gång de göra detta, kommer människor komma längre och längre från deras tros- system. Jag vill inte tillhöra en religion som ljuger för sig själv eller andra, och jag tror inte att många andra vill det heller. Vad värre är, när dessa falska avslöjas och blir exponerade, starta det egna folket undra - som jag gjorde för många år sedan, varför deras religion verkade skryta med så många falska fejkade och så få verkligt verkliga mirakel.


Ärligt talat, så är jag tacksam att dessa mirakler är falska. Jag är faktiskt glad över att vi är våra egna och att inga gudar verkar göra något speciellt när det gäller människors hälsa och förmögenheter.
Alternativet skulle, enligt min mening vara, mycket värre.

Vad riktiga troshelare skulle innebära för mänskligheten .

Huvudalternativet till falska mirakel är en gudom gjorde skänker sin inblandning på vissa människor, men inte alla; en som tillåter vissa spädbarn och barn att dö i fullkomlig ångest medans den "räddar" några få andra; - en som tillåter arbeten av bluffmakare och tjuvar att blomstra bakom sina kyrkors predikstolar och podiums medans andra goda människor blir bankrutta och går ner för räkning för att de litar på arbetet av dessa bluffmakare och tjuvar; - som inte har några som helst regler som han följer angående exakt vem som får vilken inblandning från honom, ingen rim och reson, att låta sina anhängare komma med dussintals gissningar direkt från kattens rumpa om varför han inte hjälpe någon som av all logik, borde ha blivit hjälpt; som selektivt botar ett fåtal personer från fruktansvärda sjukdomar samtidigt som resten får ruttna i sin egen saft; - som räddar en del människor från fruktansvärda öden samtidigt som resten dör eller lider; - som ignorerar de allvarliga behoven framför honom för att hitta någon annan en uppsättning bilnycklar eller bota någons mild akne innan en stor date; - och litanian av fasor och grymheter sittande i den kristna syn på mirakel bara går om och om och om, ett kväljande trumslag av inkonsekvenser och bisarra prioriteringar som de flesta kristna inte ens själva kan se eftersom de har insvepts i mirakel-kultur hela sitt liv.

När någon inte uppnår ett mirakel, då kan skulden alltid läggas på denna person eller andra som trasslat upp allt precis som Robby Dawkins själv skyller på flygpersonal för att de inte låter honom be över en död passagerare, eftersom hans gud kräver vissa besvärjelser och magiska gester som handpåläggning för att göra sitt underverk och inte kan göra mirakel (eller vägrar att göra dem, eftersom han är en sådan djävul på det sättet) om en kristen ber tyst i sin stol på ett mirakel, men måste göra ett showstoppande nummer med högt dånande proklamationer och gester, och liksom otaliga av mina vänner och jag fick skulden (och ofta även beskyllde själva) för vår egen oförmåga att bli välsignade med mirakel av olika slag. Det finns alltid ett sätt för en motiverad och tillräckligt trångsynt sinne att placera skulden för en misslyckad mirakel som håller den kristna gudens rykte orört och obefläckat och mirakel kulturen intakt och fungerande för nästa sökande.

Jag skulle tio gånger hellre se att det inte fanns några gudomliga mirakler alls, och endast en ändlös rad charlataner, orm-olje försäljare och bedragare som låtsas göra till synes mirakel och råkar tjäna pengar på godtrogna får och frossa i deras smicker, snarare än en gud som gör underverk på sättet denna religion hävdar att de görs.
Och eftersom det verkar vara fallet i alla fall, så är jag nöjd med att sätta min förhoppning och tro på saker som är verkliga och har en chans att hända i stället för att lura mig med önsketänkande . Livet är mycket mer meningsfullt på detta sätt än det var när jag hade dessa skygglappar


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar