söndag 14 maj 2023

Brian Houston Hillsong, skyldig till att ha kört alkoholpåverkad.

Hillsongs grundare Brian Houston erkände sig skyldig till att ha kört alkohol-påverkad och fick 3 års villkorlig dom.

av Josh Shepherd 20 apr 2023

Först förklarade han sig vara oskyldig men erkände sig senare skyldig till att ha kört alkoholpåverkad. Utöver sin villkorliga dom blev han även dömd till att betala böter $140 = 1400 kr och även att gå på AA möten under 1 års tid.

Han blev arresterad i ”Newport Beach, California = Nya portens strand Kalifornien” den 26 feb 2022. och förklarade sig då oskyldig, han ändrade sig först den 11 apr 2023 och erkände sig skyldig till att ha kört alkoholpåverkad.

Två extra anklagelser tillkom;

1. Att ha varit så påverkad så han var nästan medvetslös allmänt kallad Blackout drunk” med över två gånger så mycket över den tillåtna alkoholgränsen i sig.

2. Han var också i avsaknad av att ha två nummerplåtar på bilen, men den anklagelsen har släppts.

Flera dagar efter att han blivit arresterad för att ha kört påverkad av alkohol avgick han som pastor, och det var först då som församlingen fick reda på att han kört påverkad. Runt samma tid framkom det att han betett sig felaktigt mot två kvinnor i församlingen.

Två andra juridiska ärenden som involverar Houstons pågår också.

I mars inledde den Australiensiska välgörenhets- och icke-vinstdrivande kommissionen utredning, efter att ”whistleblower = en person som informerar om en person eller organisation som är engagerad i en olaglig verksamhet”-dokument avslöjade påstådd masspenningtvätt, skatteflykt och bedrägeri på Hillsong under Brian Houstons ledning. Houston har hävdat att dessa anklagelser är "antingen tagna ur sitt sammanhang, vilseledande eller falska."

Houston står också inför en pågående rättegång i Sydney, Australien, som började i december 2022. Domstolen försöker bevisa att Houston, från 1994 till 2004, avsiktligt täckte över sin fars sexuella övergrepp mot ett barn och först erbjöd information till polisen efter hans pappa dog 2004.

En myndighetsutredning fann att Houston 1999 blev medveten om anklagelserna om att hans far Frank hade sexuellt utnyttjat en pojke under flera år på 1970-talet. Brian lät sin far gå i pension i tysthet istället för att polisanmäla honom. Frank grundade ”Sydney Christian Life Centre = Sydneys kristna livcentra”, som slogs samman och blev Hillsong Church under Brians ledning.

Houston har erkänt sig oskyldig till anklagelsen om att dölja en annan persons allvarliga åtalbara brott. Ärendet skjuts upp till juni, då slutliga muntliga remissyttrande kommer att presenteras. Ett beslut från magistraten väntas strax därefter. Om domstolen fälls kan domstolen döma Brian Houston till ett fängelsestraff på två år eller mer.

Superior Court of California i Orange County – Svarande: Houston, Brian – 20 april 2023

Frilansjournalisten Josh Shepherd skriver om tro, kultur och offentlig policy för flera medier. Han och hans familj bor i Washington, D.C.-området.

https://julieroys.com/hillsong-founder-brian-houston-pleads-guilty-dui-gets-probation/


Varför väljer jag att ta upp detta, det har ju trots allt inte hänt i Sverige? Jag väljer ta upp det för det pekar på så många saker inom den så kallade "kristenheten" som visar på hur de som är falska lärare, profeter och smorda och hur de till sist faller stort.

Det finns inget roligt med detta. Men problemen har nu pågått en tid inom Hillsong, med flera skandaler, som t.ex. Hillsongs ledare Carl Lentz som det kom ut var otrogen, han blev avsatt, nu är han återinsatt i en annan församling, efter skilsmässan. 

Vem är det som detta speglar illa på? Jo, både kristenheten i största allmänhet, men mestadels på Gud, eftersom dessa säger sig vara Guds arbetare på jorden. Det finns en anledning till att vi som varnar väljer att varna. Inga kommentarer:

Skicka en kommentar