lördag 18 november 2017

Bethel funderingar

Funderingr kring Bethel och deras ansvar

I denna tidiga morgontimma, medans jag väntar på att somna om, ser jag lite på Todd Freil, wretched. Han tar upp en del om hur folk från Bethelkyrkan beter sig där de bor, när det gäller helande och sånt.
Invånarna i Bethel kan berätta många historier, men jag fastnar på det han berättar 3.38 in.

En mormor skriver och berättar om sin 15 åriga sonson, som får en astmaattack på väg hem från skolan, ett gäng ungdomar från Bethel ser det, springer fram och börjar be för helande. Ingenting händer, så efter några minuter ringer någon till slut efter ambulans, han kommer till sjukhuset ca 15 minuter senare, med oreparabel hjärnskada.
Till sjukhuset kom folk, även ledare från Bethel och bad att få be för pojken, De gav mamman en teckning från ett Bethel barn, en profetiskt teckning. De började be och tala i tungor, och blåste i ett shofar horn. De gav profetior som , Han kommer resas upp från det döda. Om och om igen lovade de att Gud kunde ta tillbaka pojken från det döda. de sa det skulle ske ett mirakel. Mormor till pojken sa att de gav pojkens mamma falskt hopp. Pojken dog 4 dagar senare.

Tankarna som far igenom mitt huvud är många när jag lyssnar på detta. Dels den otroliga tragedi som drabbat denna familj, och i det fallet inte minst en pojkes liv som avslutats alltför tidigt.

Men det som verkligen reser upp i frågor i mig är hur känner de på Bethel det när sånt här händer, som de faktiskt är skyldiga till, i synnerhet då ledarskapet. Deras ”övernaturliga skola” som den heter, är de som undervisar detta nonsens. Att vi kan lära oss den Helige Andes gåvor, att vi kan lära oss väcka upp de döda, helande och mycket annat som ingår i dessa gåvor. Känner de över huvud något ansvar eller får de ens dåligt samvete?

Hur mår de som i detta fall eller andra, som då ber och ber och inget händer? Kommer det förr eller senare över dem att de är ansvariga för pojkens död, då de inte brytt sig om att ringa efter hjälp?

Vilken bild ger detta av kristna?

Dessa som tror på fullt allvar att de har det sanna evangeliet, och att det är det de undervisar och går ut med. De är visserligen synd om dem, för många, kanske de allra flesta, är genuint övertygade om att de är rätt ute, och är inte medvetna om att de är bedragna. Men det de gör en dålig bild av kristna överlag. Alla får betala för det här i slutändan. Många kan rent av bli så ointresserade av kristendomen, då detta är vad de förknippar med den, och så går de på grund av det förlorade för evigt.

Nu kanske man tänker att det inte spelar så stor roll för oss här i Sverige. Men sanningen är att detta uppblandade evangelium som de för ut, är här i Sverige idag också, i full blom. En förgrundsfigur som varit till Bethel, för att få del av deras ”eld” är den kända Simon Ådahl, vilket är oerhört tragiskt. Men han är ingalunda ensam i sitt slag.

NAR eller Nya Apostoliska Reformationen som det står för, är ett blandat evangelium, som bjudit in en mängd delar från de österländska religionerna, även rent ockulta praktiker och svartkonst i sitt evangelium. Man kan fråga sig varför kristna inte är mer försiktiga med vad de blandar in i den sunda läran. Här är i alla fall et exempel på falsk lära, en lära av demoner som Bibeln kallar det, och vilka oerhört tragiska konsekvenser det kan leda till.

Det leder mig vidare till att vi idag har en mängd falska evangelium i omlopp. Och de flesta lever och frodas även här i Sverige, för sorgligt nog har inte Guds folk, den kristna delen, varit vaksamma och nyktra. Och många är de som idag är bedragna. Och för den som inte är frälst kan det vara svårt att skilja det sanna för det inte sanna, i synnerhet då även de kristna som borde veta bättre faller som käglor. Och om det bara vore de som inte är i ledande ställningar så kanske man kunde skylla det på enbart okunskap. Men det går ända upp till toppen, alltifrån pastorer och sipprar ner igenom leden.

Många av dessa pastorer anser det inte heller viktigt att sätta sig in i det som är falskt, än mindre varna för det i sina församlingar. Den gemensamma åsikten verkar vara det svenska uttrycket ”Lite skit rensar magen”. lite fel är inte hela världen. Men det är inte vad Bibeln lär oss, Paulus skriver att lite syra gör hela degen sur, dvs lite fel i läran gör hela läran fel. Vi är kallade att komma ut ur dessa felaktiga läror, och inte blanda in avgudar i vår undervisning.

Många, även icke frälsta vet att de ska undvika Jehovas Vittnen och Mormonerna, de kanske inte vet varför. Men de har inte koll på allt det andra som de bör undvika. Som t.ex:

NAR - New Apostolic Reformation
TLR - The Last Reformation
IHOP - Internationl House Of Prayer
Joels Army
Hilsong
Jesus Culture
Vineyard
New Wine

Emergent church

Ett kännetecken är att de tror på en stark väckelse i sista tiden, ett annat att de ska förbereda jorden så Jesus kan komma tillbaka. De allra flesta åtföljs av ljugande tecken och under. Se upp för dessa, då dessa leder till fördärvets grop.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar