tisdag 3 april 2018

Svart Magi verses Bibeln


Definition av Svart Magi

Hur definierar Bibeln svart magi? Är utövandet av denna "konst" samma sak som mirakel? Vilka är de enda två källorna till övernaturlig kraft i universum? Handtricks, illusioniner, eller artister som kan ge illusionen av att de förflyttar sig, som professionella som Houdini och otaliga andra har gjort för underhållning av allmänheten, anses inte vara svart magi.

Enligt Bibeln finns det bara två källor till övernaturlig kraft som människor kan komma åt. Den första är Gud, som tillåter de som rättfärdiga änglar eller människor att kringgå de naturliga lagarna och då enbart med Hans tillåtelse och baserat på Hans vilja.
Den andra är Satan och hans demoner ,som de som utövar ett svart magi försök linka sig med/till, vilka den Evige, under en tid och med restriktioner, tillåter att använda kraften som han gav dem innan de blev onda.

Trots vad många filmer och tv-serier tenderar att främja så finns det inte en tredje moral neutral eller "grå" kraftkälla i universum som någon kan komma åt (till exempel "kraften" i Star Wars-filmer). Detta är ett stort bedrägeri av djävulen, som vill lura människor att acceptera den svarta magin, under parollen ”vilken övernaturlig förmåga som helst som inte är ifrån Gud” är egentligen inte så illa och kan faktiskt användas för gott. De som hävdar att de är "sanna" eller "bra" psykiska medium eller häxor tex. är antingen fullständiga bedragare själva eller drar sin makt från onda andar, något mellanting finns inte.

Det finns bara tre förklaringar för de som hävdar att de har övernaturliga förmågor och kunskaper. 1. De är fullständiga bedragare som bedrar andra att tro att de har sådan kraft genom mänskligt utformade tricks. Sådana bedragare/skojare var målet för Harry Houdini på 1920-talet, som försökte avslöja psykiska, medium och andra som hävdade andra utomvärldsliga förmågor.
2. Källan till deras förmågor är från Satan och demonerna (Upp 13:13 - 14, 16:14, 5 Mos13: 1).
3. Det är en sann Guds profet (Upp 11: 5 – 6).

- Användningen av övernaturlig kraft direkt ifrån och med tillstånd av den sanna Gud kallas ett mirakel. Det är därför fel att jämföra mirakel med någon form av svart magi. Sanna mirakel utförs baserat på Hans vilja, inte valet av någon människa eller rättfärdig ängel. De är alltid en manifestation av hans fullkomliga kärlek.
- Sann svart magi strävar dock bara efter att lura och främja djävulens agenda för kaos och förvirring, död och förstörelse.

Anledningen till att svart magi och ockult fördöms i skrifterna är på grund av deras engagemang i olydiga andar. Dessa demoner är andliga guider till sätt och praktiseringar som strider mot Guds. De leder människor till onda konsekvenser och i slutändan till fysisk och andlig död. Bibeln fördömer klart dessa metoder 5 Mos 18:10 – 12.

Skrifterna från Nostradamus, som vände sig till det ockulta för att få information, bör undvikas helt. En troende bör också undvika TV-program, filmer och musik med allvarliga ockulta teman. Andra svart magi relaterade aktiviteter som ska undvikas inkluderar helgdagar som Halloween, tala med de döda genom tex. seanser, Ouija brädor, psykiska helare och så vidare.

Sammanfattningsvis finns det ett rike av fallna änglar vars syfte är att försöka ta kontroll över universum med hjälp av alla möjliga medel. De söker ingenting mindre än att ersätta allt som Gud står för med ondskan. Demoner är mer än villiga att lura människor, genom löftet om speciell kunskap och makt och få dem att hänge sig i svart magi. Alla människor borde helt avvisa sådana bedrägerier och vända sig till den verkliga källan till övernaturliga förmågor i universum.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar