tisdag 3 april 2018

Ockulta verses Bibeln


Occult Definition

Ordet "ockult" kommer från ett latinskt ord för "dold". Det är en samling av övertygelser och praxis som grundas på förutsättningen att människor kan hämta något ur den övernaturliga världen. När de är anslutna till detta andra rike används olika ritualer och specialkunskaper för att en person ska få förmågor och makt som de annars inte skulle haft, såsom att kontrollera den naturliga världen eller andra människor.

Bibliskt är ockult övning allt som försöker få övernaturlig kraft, förmågor eller kunskap utanför skaparens Gud. Bibeln är tydlig angående vad den Evige tänker på människans dumma försök att kringgå honom.

9. När du kommer till landet som HERREN, din Gud, ger dig, ska du inte lära dig att göra enligt dessa folks styggelser.
10. Ingen får finnas som låter sin son eller dotter att passera genom eld (barnoffer till hedniska gudar) eller som använder spådom eller är en observatör av tider (den som förutser tur eller otur) eller en förtrollare eller en häxa (trollkarl)
11. Eller en spåman (en som använder stavar) eller ett medium, välbekanta andar eller en trollkarl eller en som söker orakel från de döda (den ockulta övningen att kontakta de som har dött).
12. För alla som gör dessa saker är en styggelse (moraliskt äckligt och avskyvärda) för Herren 5 Mos 18: 9-12

En person kan vara inblandad i aktiviteter som andra finner ockult-liknande utan att egentligen tillhöra en kultliknande grupp. Å andra sidan kan en person vara medlem av en kult men inte involvera sig själv i det ockulta.

Det finns en mängd olika övertygelser och metoder som ingår i det ockulta. Några av de mer populära manifestationerna inkluderar astrologi, vit (ibland kallad "bra") och svart (ibland märkt "dåligt" eller "ond") magi, klärvoajans, drömtydning, förmögenhetskunskap, horoskop, referenser till karma, medium, studien av metafysik och nekromancy/svartkonst.

Andra aktiviteter och övertygelser inkluderar Ouija-bräden, psykiska helanden, reinkarnation, voodoo, seanser, trolldom, trollformler, Tarot-kort, häxeri (t ex Wicca), läsning av handflator eller teblad/kaffesump och Spiritualism (tron på att döda andar kan kontaktas, vanligtvis via ett medium). Tron på att trollformler, magiska, konstiga gester, etc. kan förändra eller manipulera den fysiska världen, inklusive människors sinnen, och föra in välstånd och makt, är också av det ockulta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar