måndag 16 april 2018

Mattias Lekerdal om sin upproriska ängel, m.m.


Här kommer ett axplock ur denna, ett väldigt litet axplock. Lovsången är lågmäld och faktisk rätt så stämningsfull, men oj vad han tar ut svängarna i predikan. Och NEJ; jag orkade inte ta mig tid att lyssna på hela predikan.

Mattias. Välsignelsen är en vind av favör?
Troslära.


Mattias. Om du kommer med de gamla förutsättningarna som du har gett Gud tidigare, så är det som gamla vinläglar som torkar ut som russin. Miljonären, multimiljardären Jesus vår befriare, ska vi söka före våra behov?
Gud har gett dig drömmar om ditt förlovade land, Om du ska komma in i ditt förlovade land så behövs de nya förutsättningarna, nya principerna och nya förutsättningar. Han formar då nya vinläglar i ditt liv. när du r hungrig efter Gud så kommer nya vinläglar, du blir en ny vinlägel så han kan hälla det nya vinet i dig.
Nya vinläglar ska komma ikväll, jag lovar dig. Han ger dig nya vägar.

Om igen låter en del sunt och annat inte, en redig soppa av det hela. Citerar Ingemar Olsson "Lite bra mycket strunt, morgon, middag kväll." Sedan citerar han Kathryn Kuhlman, som hade kundalini anden, alltså inte samma ande som den Helige Ande.

Mattias. Han har fått en speciell ängel tilldelade sig som heter Prax, den var inte färdigutbildad i himlen, han förstod inte order, han var lite upprorisk. Han gjorde roliga saker.ovanliga saker. När det var väckelsemöten så släppte Gud lös Prax, så folk började rulla runt på golvet, skrattade på sig, m.m. ??? För människor blir det oreda, men det kan vara Guds ordning. Du kan inte sätta den Helige Ande i en bur, ge den en timer på 30 min, och säga att på 30 min ska du tacka Herren, du måste ge förutsättningar till att verka som han vill. Alla människor gillar prax, när han kommer och rör runt så blir det Guds ordning,även om det ser ut som oordning. citerar Gud är ordningens Gud, inte oordningens Gud.

Han vill inte sätta fokus på Prax, men det är just det han gör. Detta fokus på änglar och att vi har fått dem tilldelade till oss, är inte sund bibeltro alls. Detta kom in i vår tid mycket tack vare Bob Jones, men ännu mer så tack vare Patricia King, som är minst lika övernaturlig med dessa änglaberättelser, som Mattias.

Och ser man hur Mattias beskriver sin ängel, att denna inte var färdigutbildad, att han inte förstod order, och att han var lite upprorisk, så borde alla kunna se igenom att det inte kan handla om en av Guds änglar. Satan själv blev ju utkastad för att han gjorde uppror. Och Nej, Gud som är ordningens Gud kommer över huvud taget inte med oordning.

Och detta räcker mer än väl för att visa på vilken ande vi har att göra med. Utöver det så slänger han som vanligt in bibelcitat som inte har med saken att göra och får dem att verk som om de har det. Hua vilken soppa, rena medestidsröran, men jag har nog en känsla av att de kristna då, inte var så ute och cyklade som denna mannen är.


1 kommentar:

  1. Sluta skriva skit om mattias
    Lekardal jeg jobber for honom

    SvaraRadera