fredag 27 april 2018

Kristen musik och världslighet


Den farliga världsligheten bakom nutida ”kristen” musik

av Tony Baugh

Faran med all ”så kallad” kristen musik, är när känslorna i musikens misstolkas som den Heliga Andens rörelse, som vi ser med så mycket av dagens samtida "kristna" musik (CCM) med populära band som Bethels NAR band, "Jesus Culture", Hillsong, etc., som lockar och förför massor av bekännande kristna, som saknar urskiljning, till avfall.

Faran för den kristna lyssnaren är, att när själva musiken används för att förföra och manipulera känslorna, så kan man lätt övertygas om att det man upplever är den Helige Anden och Guds kärlek, fast det i själva verket bara är en emotionell manipulation, som på grund av sitt "höga" (som hög på droger, fast i anden) av dessa emotionella erfarenheter "snabbt kan bli beroende av denna falska" Helige Ande "och precis som en knarkare, kommer att fortsätta komma tillbaka för mer och till och med ofta försvara det kraftfullt, och alla som vågar ifrågasätta det eller höja sin röst i opposition anklagas snabbt för att vara "splittrande" och / eller märkt en "laglydig" eller "farisé".

All manipulation är häxkonst, vilket är, i sitt hjärta, uppror. Som Gud säger "För uppror är som trolldomens synd." ~ 1 Sam 15:23

Detta gäller särskilt den stora majoriteten av dagens nutida kristna musik, inte bara för att det är vanligt att locka och förföra själar, "i Jesu namn", ofta på stora arenor, utan för att mycket av förförelsen sker genom att KOPIERA världens musiken, sätta en Jesus lapp på det och kallar det "heligt", vilket gör den desto farligare när den själv är född i världslighet och uppror.

Särskilt Rock Musik, som tydligt föddes av uppror, och som kom till fullt förverkligande genom sex, droger, rock n rollupproret av de hedonistiska 1960-talet, som började "blanda sig” med kristendomen på 1970-talet, till stor del införd av "Jesus Rörelsen" eller "Jesus Freaks", som själv var omvända hippies, , genom vilket många verkligen blev frälsta, men tyvärr förde de sin förgiftade musik med sig.

Men Jesus själv sade: "Det som är fött av köttet är av köttsligt".
Det är viktigt att förstå att vissa former av musik, takter och synkoperade rytmer är ”skapade” för att beröra köttet (Rock, Blues, Jazz, Hip Hop) och skapa ett ljudspår och en atmosfär som bidrar till fester ... sex, droger och rock n roll .

Vad dessa former av musik till stor del har gemensamt är "BEAT = takt", som har ett enormt inflytande på köttet. Som ironiskt nog råkar vara en lek med ord för namnet på själva bandet som startade hela sex-, drog- och rock n roll-upproret och 960-talets galenskap, The "BEATles".

Man måste också förstå att all musik består av 3 element; Melodi, Harmoni och Rytm.

Melodi rör/berör anden, Harmoni rör/berör sinnet, och rytmen (slaget) rör/berör köttet.

Psalmer var alltid traditionellt baserade på melodi (ande-baserade), varför de traditionellt har varit lämpade för att lovsjunga och till lovsångsmusik. Modern kultur är emellertid i stor utsträckning besatt av att TAKT (baserad på kött / kroppsrytmer) som efterliknar hjärta, puls, andning etc., och därför berör det naturligt och stimulerar och väcker "köttet".

"Ty om ni lever efter köttet, så skall ni dö. Men om ni genom anden dödar kroppens gärningar, så skall ni leva." ~ Rom 8:13

Inom alla New Age andlighetet, indianer, inhemska, stammar -, shamanska ritualer är det allmänt känt att "andar" befriade ifrån kroppen, har en omättlig attraktion för "takt", specifikt vissa repetitiva rytmiska mönster som ofta används specifikt för att inducera hypnotisk trance, göra en öppen för gemenskap med "Andevärlden", något som Gud klart avskyr …

"När du har kommit in i det land som Herren din Gud ger dig, så ska du inte lära dig att göra efter dessa folks styggelser, Ingen av er ska låta er son eller dotter passera genom elden, de ska inte utöva spådom, observera tider inte vända sig till trollkarlar eller häxor, eller beblanda sig med andar eller svartkonstnärer och andebesvärjare. För alla som gör dessa ting är en styggelse inför Herre! Och på grund av dessa styggelser driver Herren din Gud dem bort ifrån dig. " ~ 5 Mos 18: 9-12

Lucifer var en mästermusikant, som det har sagts, var "Guds musikaliska ledare" i himlen, och i sin fåfänga föll han från Guds nåd. Skriftligt är det av särskilt intresse att veta att det första av Lucifers instrument som listas är TRUMMOR (Hes 28:13), anledningen till varför hedendom och shamanism alltid är centrerade kring hypnotisk takt, eftersom onda andar lockas av rytm, vilket är motsatt mot "den Helig Ande”.

Så långt som de utövande musikerna själva (som en exklusiv rockmusiker själv i årtionden) så kan jag vittna om att den stora fällan Satan har lagt för många "lovsångsmusiker" , är att de lätt lurar sig själva att de gör det för Guds ära, när sanningen är att de gör det för sig själva, även i "Jesu namn".BEDRAGA OCH BLI BEDRAGEN

"För många skall komma i mitt namn och säga: Jag är Kristus, och de kommer lura många." Matt 24: 5

Rock & Roll framstod som en definierad musikalisk stil i USA i mitten av 1950-talet. Det härleddes mestadels direkt från 1940-talets rytm och bluesmusik, som själv utvecklats från tidigare blues, boogie woogie, jazz och swing musik. Men få vet om att sådan musiken har sina rötter och sitt ursprung, rotad i Voodoo & Sex.

I själva verket är termen "Rock & Roll" i sig en term som betyder SEX …

"Från rock (flytta fram och tillbaka) + och + rulla; ursprungligen ett verbsätt som var vanligt bland afroamerikaner, vilket betyder" att ha samlag "; det är en eufemism som förekommit i sångtitlar sedan åtminstone 1914 (Trixie Smiths" My Man Rocks Me With One Steady Roll ")."


Detta är även sant angående Jazzen …

"Jasm eller" Jazz "härrör från eller är en variant av slang jism eller gism, som den historiska Amerikanska Slang-ordlistan daterar till 1842 och definieras som" ande; energi; spunk (sädesvätska). "Jism betyder också sädesvätska eller spermier, den mening som dominerar idag, vilket gör Jism till ett tabuord."

Blues, vilken Rock är starkt härledd från, är faktiskt rotad i och född av afrikansk Voodoo.Här är lite historia ..

"Voodoo och Hoodoo har alltid varit ett av huvudämnena i svart amerikansk folklore. De växer upp i berättelserna om Brer Rabbit och i de" trollieri "berättelserna som samlats av Charles W. Chesnutt omkring 1900.

Men det var bluesmusik som som var bärare av mytologi av Voodoo och Hoodoo genom 20-talet. Blues-låtar är bokstavligen mättade med bluesmannens tro på Hoodoo. Därför visade den svarta kyrkan genom många blues-texter på att det var ett bevis på att bluesen var "djävulens musik".

De troende varnades för att inte lyssna på bluesen och blev strängt tillrättavisade om det upptäcktes att de gjorde det. Predikanter kallade bluesartister slampor, luffare, fyllon och omoraliska vagabonder (ja, de drack ofta och tjuvåkte på järnvägarna som luffare).

Inget av detta stoppade svarta amerikaner som samlades i "¤ jook-joints" (de södra timmerkojorna som motsvarade en nattklubb) för att lyssna på bluesartisterna pumpa ut sina riff och ropa ut sina hjärtliga texter.

Magi var alltid, ganska bokstavligen i luften, på bluesföreställningar. I hans "Louisiana Blues" berättar Muddy Waters om att gå till Voodoo- och Hoodoo- huvudstaden för att få en trollformel, så kallad "mojo-hand", för att förbättra sin lycka med kvinnor:

Jag går till New Orleans – I´m goin´ down to New Orleans
Få mig en mojo hand – Get me a mojo-hand
Jag ska visa alla dina snygga kvinnor – I´m gonna show all you good-lookin´ women
Bara hur man behandlar din man. – Just how to treat a man.

En av de mest kända Hoodoo-låtarna är Willie Dixons "Hooche Coochie Man", där Hoodoo mannens öde förutspås:
De zigenska kvinnan berättade för min mamma – The gypsy woman told my mother
Innan jag föddes, – before I was born,
"Du har ett pojke barn kommer" – ”You got a boy child comin´
Kommer vara en son-av-en-vapen! " – Gonna be a son-of-a-gun
Jag har ett svart kattben – I got blck cat bone
Jag har en mojo också – I got a mojo too
Jag fick John the Conqueror [en berömd Hoodoo root] – I got the John Conqueror (a famous hoodoo root)
Jag kommer att röra med dig! – I´m gonna mess with you
På den sjunde timmen – On the seventh hour
Av den sjunde dagen – On the seventh day
Av den sjunde månaden – On the seventh month
Den sjunde läkaren säger: – The seventh doctor say:
"Han föddes för lycka till." He was born for good luck
Och det ser du: – And that you see:
Jag fick sjuhundra dollar I got seven hundred dollars
Röra dig inte med mig! – don´t you mess with me
Eftersom jag är här, – Because I´m here,
Alla vet att jag är här! – Everybody knows I`m here
Jag är Hoochie Coochie Man. I´m the hoochie Coochi Man
Hela världen vet att jag är här! " The whole world knows I´m here”

Även den mest berömda gitarristen av sex och droger, (den indränkte psykedeliske) 60-talets, Jimi Hendrix, kallade sig ett "Voodoo Barn" ...

"Jo, natten jag föddes – ”Well the night I was born
Herre jag svär månen vände en eldrött – Lord i swear the moon turned a fire red
Tja, min stackars mor ropade: "Herre, zigenaren hade rätt!" Well my poor mother cried out ”lod, the gypsy was righ”
Och jag såg henne, föll ner rätt död – And I see her, fell down right dead
Tja, bergslöjor hittade mig där, – Well, mountains found me there,
Och sätt mig på örnarvingen – And set me on a eagles wing
Han tog mig förbi till oändlighetens utkanter, – He took me past to the outskirts of infinity,
Och när han tog mig tillbaka, – and when he brought me bck,
Han gav mig en venus häxa ring – He gave me venus witch´s ring
Och han sa "Flyga på, flyga på" – And he sai ”fly on, fly in”
Eftersom jag är ett voodoo barn, ja, voodoo barn – Because i´m a voodoo child, yeah, voodoo child
Jo, jag älskar dig, – Well, I make love to you,
Och herre vet att du inte känner någon smärta – And lord knows you´ll feel no pain
För jag är miljon miles bort – `Cause I´m a million miles away
Och samtidigt är jag här i din bildram – And at the same time I´m right here
För att jag är en voodoo barn – `Cause I´m a voodoo child
Herre vet, jag är ett voodoo barn ". – Lord kows, I´m a voodoo child”

Hendrix, som intimt förstod musikens kraft och trolldom, sa också ...
"Musik är en andlig sak i sig själv. Du kan hypnotisera människor med musik och när du får dem till deras svagaste punkt, predikar du in i det undermedvetna vad du vill säga. "

Ändå, även i ljuset av denna tydliga historia, försvarar många fortfarande världslig modern "kristen" musik, av det enkla skälet. att köttet vill ha vad det vill ha.

"Ni äktenskapsbrytare, vet ni inte att vänskap med världen är fiendskap med Gud? Den som alltså är världens vän är Guds fiende." ~ Jak 4: 4
"Gå därför ut ifrån dem och var avskilda, säger Herren, och rör inte det orena, så ska jag ta emot dig." 2 Kor 6:17
"Du kan inte dricka Herrens bägare och djävulens bägare. Ni kan inte vara delaktiga i Herrens bord och i djävulens bord." ~ 1 Kor 10:21
"Avstå från allt ont av ondska." ~ 1 Tess 5:22

(¤jook-punkt el jukebox
även jukebox, "maskin som automatiskt spelar ut vald inspelad musik när ett mynt läggs in", 1939, tidigare jook organ (1937), från jook joint "roadhouse = väghus, bordell" (1935), afroamerikanskt språk, från juke, joog "orätt, oordnad", ett ord i Gullah (den creolized engelska av kusterna i South Carolina, Georgia och norra Florida). Detta är förmodligen från en afrikansk källa, som Wolof och Bambara dzug "osmaklig". Adjektivet sägs ha sitt ursprung i centrala Florida (se "En kommentar om Juke," Florida Review, vol. Vii, nr 3, våren 1938). Stavningen med en -u- kan representera ett avsiktligt försök att sätta avstånd mellan ordet och dess ursprung. central Florida (see "A Note on Juke," Florida Review, vol. vii, no. 3, spring 1938).

1 kommentar:

  1. Intressant! Måste tänkas över, med bibeln i hand. Ligger säkert mycket i detta.

    SvaraRadera