torsdag 5 april 2018

ryska kristna om kristen rock


Ett brev från kristna i Ryssland till kristna i USA.
Men även vi i Sverige bör ta till oss innehållet.
Förföljda kristna i Ryssland skickade detta brådskande budskap till kyrkorna i Amerika, ett av de mest chockerande och bestraffande/tillrättavisande uttalanden som någonsin gjorts i kristendomens tvåhundraåriga historia. Ett vittnesmåls-skrik från de ryska kyrkorna, som borde driva någon alla troende till en smärtsam omvändelse:

"I åratal har vi (Ryska förföljda kristna) lidit förföljelse, och nu kommer friheten med en annan stor sak som är skadligt för våra kyrkor. Denna skada kommer från de kristna i Amerika som skickar rockmusik och evangelister tillsammans med rockband.

Våra ungdomar deltar inte i dessa möten eftersom vi alla har förbundit oss att inte delta i sekulär underhållning.

Detta är en stor börda på våra hjärtan. Många kommer (från Amerika) med Bibeln i handen och rockmusiken. Vi är generad av denna bild av kristendomen. Vi vet inte vilka ord vi ska användas för att kräva att detta ska stoppas. Vi avskyr all kristen rockmusik som kommer till vårt land
.
Rockmusik har inget gemensamt med gudstjänsten eller tjänsten inför Gud att göra. Vi är väldigt mycket emot kristna amerikaner som förmedlar denna falska bild av "tjänst" till Gud, till vårt land. Vi behöver andligt bröd; snälla ge oss bröd, inte falska kakor. Det är sant att rockmusik lockar människor till kyrkan, men inte till gudomlig livsstil.

Vi var i fängelse i åratal för Kristi skull. Vi fick inte ha kristen musik, men rockmusik användes som ett vapen mot oss dag och natt för att förstöra våra själar. Vi kunde bara motstå genom mycket bön och fasta.

Nu har vi en tid av mer öppenhet, och vi är inte längre i fängelse. Men nu är det kristna från Amerika som skadar våra själar. Vi tillåter inte denna musik i våra kyrkor, men de hyr stora stadiums och smittar tonåringar och andra med sin rockmusik.

Vi, kyrkans ledarskap för de oregistrerade enade församlingarna, den tidigare förföljda kyrkan, har ingått ett avtal om att inte tillåta rockmusik i våra kyrkor. Vi uppmanar dig att stå med oss, och vi rekommenderar dig att ta bort rockmusik från Amerika, och absolut inte att ta med den till vårt eget land.

Vanhelga inte våra tonåringar med det. Även de icke troende känner igen den och erkänner den som ohelig musik, och de kan inte förstå hur amerikanska kristna kan vara så mycket som världen. Vi kan ge dig slutsatsen; Efter att ryska icke troende har deltagit i dessa rockkonserter där Kristi ord predikades, blev de besvikna och desillusionerade av kristendomen.

Vi kallar den här musiken, musiken från helvetet. Vi uppmanar alla amerikaner att sluta ge pengar (och skicka) sådana konserter till Ryssland. Vi vill bara ha traditionell kristen musik i våra kyrkor. Detta är ett enhälligt beslut av alla våra ledare. "

Detta uttalande undertecknades av ledare för underjordiska kyrkan i Ryssland, och deras logik, skäl och bibelprinciper kan helt enkelt inte försvarbara rockgrupper och deras anhängare. Tänk på det: fattiga, ödmjuka, lidande ryska kristna drabbas allvarligt och instruerar och tillrättavisar arroganta, världsliga västliga kristna.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar