fredag 13 oktober 2017

Lite allmän information om Francis Chan

Francis Chan

Här har vi en pastor som har varit sund, men som varit på glid sedan början på 2000-talet, och mer och mer anammat det falska. Han talar på eras konferenser, och bjuder in folk ifrån deras rörelser.

Francis Chan´s glidande i korthet:

2003 Bjuder Chan in före detta katolsk talaren Mike Gendron att tala i sin församling. Men stänger av utfrågningen av rädsla för att förolämpa katoliker.

2010 Talar Chan på exponential konferensen ihop med de fån den framväxande rörelsen

2012 Praktiseras och främjar Chan kontempativ Lectio Divina eventet, tillsammans med Beth Moore och John Piper
2013 Understödjer Chan NAR Mike Bickle avfällingen ifrån IHOP på deras ekumeniska ”one thing = en sak” konferensen

2015 Om igen talar Chan på IHOP´s one thing

2017 Chan talar på NAR´s ”awakening the dawn = väck gryningen” eventet, där han främjar Lou Engle och hela den NAR avfälliga rörelsen, och hänvisar till dem som bara ”karismatiker”Numera talar Chan på fler än några få högt tvivelaktiga event.

Event som:
4/17- @ Exponential 2017 w/ Emergent/ contemplatives
11/17 @ False teacher Luis Palau’s event
Och han ska tilllbaka till IHOP i december 2017 för deras ”one thing”
Du kan även se tidigare EW poster om Calvary Chapel pastor Steve Berger´s vara värd för Lou Engle och hans främjande av det avfälliga ATD evenemanget.
Under varje årtal finns länkar, ej översatta, på originalsidan.

I sin senaste avgång från det ortodoxa förklarar Francis Chan sin kärlek, inte bara för IHO´s Mike Bickle, utan för hela den avfälliga NAR rörelsen, och hänvisar till dem som ofarliga ”karismatiker”.
Chan antyder också att de som urskiljer de obibliska frågorna inom NAR-rörelsen är helt enkelt "arroganta" och tycker att de "vet bättre".


I videon (på originalsidan) säger Mike Bickle: "Gud reser upp en församling som kommer att vara beredd att vara hans härlighetens kärl, till att släppa ut Hans härlighet på jorden i den här stunden av intensivt mörker ... Han säger den "skönheten jag äger vill jag överföra till dig! "" (Fick du en bibelvers för att backa upp det med, Bickle ??)

Todd White säger: "Kristus som kommer ut ur oss är Hans hopp avslöjat!" Så, Kristus är inte uppenbarad i sitt Ord, enligt den egotrippade Todd White. Denna man-centrerade undervisning borde inte vara någon överraskning, eftersom Todd White är killen som (bokstavligen) hävdar att han "är Bibeln". Todd White hävdar att han är syndfri precis som Jesus. Håller Francis Chan med om detta?

Bickle, White, och många andra NAR-lärare har pumpat människor upp med denna falska undervisning i årtionden nu. Hur lyckas de med att "frisläppa Hans ära" och "överföra sin skönhet" och "bli Bibeln?" Det här är uppvärmd senare regn dominionism som upphetsar människor. Till att ha en falsk tro på sin egen storhet (om de bara går på tillräckligt med konferenser för att lära sig hemligheten från den senaste guru som skuttar runt på scenen).

Francis Chan visar inga som helst tecken på att gå till dessa händelser som "missionär" för att predika ett sant evangeliets budskap till de människor som är bundna till falska lärare som Mike Bickle och Todd White. Istället verkar han stödja en tydligt karismatisk förståelse för den kristna tron. Och genom att vara en huvudtalare vid denna gigantiska IHOP-konferens verkar han vara bekväm med den typ av undervisning som IHOP och Todd White är kända för den Dominionistiska "Senare Regnen / Ny Apostolisk Reformation".


I den sista som jag bara kommer omnämna kvickt, så säger Chan i en av videorna att han ”älskar Mike Bickle”. Han främjar även katolska musiker. Den är fån 2015, men har en hel del intressant.
Överlag blir det tydligt att han inte bara omger sig med dessa falska lärare, utan även främjar dem och ser dem som syskon. Men vargar kan inte vara syskon med herdarna. Det är herdarnas uppgift att varna för vargar och hålla både sig själv och andra ifrån dem.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar