onsdag 6 december 2017

Droger för att möta Jesus?

SAN JOSE, Kalifornien--Två kyrkor i San Jose som erbjuder sina medlemmar marijuana granskas av staden. Myndigheterna säger kyrkorna är fronter för olaglig distribuering.

I kyrkan i Coachella Valley hittar du kyrkbänkar, ett altare och bilder av Jesus. Men du hittar också att ”tända på” uppmuntras.

Volontär Sebastian Grey blev tillfrågad om det var ett apotek på vilket han svarade, ”vi är en kyrka”. Coachella Valley behandlar cannabis som ett sakrament och säger att det används det för religiösa ändamål.

Det är bara en 10 dollar donation till kyrkan och då är du medlem på livstid, sade Grey. ”Du kan visa ditt ID, så blir du incheckad och du kan gå till det bakre rummet för att köpa produkter”.

Det finns en lobby med en receptionist som släpper in människor. Varje medlem måste vara minst 18 år gammal. Efter att ha betalat en donation, ledsagas medlemmarna till ett kapell med bänkar där en video av en predikan spelas upp.

En kvinna, som var på besök från Colorado, skrev in sig som medlem. Sedan köpte hon två flaskor av cannabis märkta som sativa. Hon sa att det kostade 100 dollar för en fjärdedel av sativa.

Stadstjänstemän har undersökt Coachella Valley kyrkan samt Oklevueha Native American kyrkan, även känd som ONAC, som också erbjuder cannabis. Det är olagligt att sälja eller distribuera cannabis utan ordentlig tillstånd, sade tjänstemän.

Oavsett vad deras anhängare vill röka, så är det inte frågan”, San Jose city advokaten Rick Doyle sade. ”Det är distributionen och försäljningen från det kyrkliga apoteket som är problemet”.

Staden tillåter endast 16 marijuana apotek att fungera. Var och en betalar 10 procent av brutto försäljningen. Eftersom kyrkan har varken tillåtelse, eller betalar skatt till staden.

Doyle sade en domare just undertecknat ett föreläggande att stoppa driften inom 10 dagar. Han sade att staden också planerar på att göra samma sak med Coachella Valley kyrkan.

I videon en bit ner på sidan, säger han:
Välkomna dödliga!
Det är er favorit Herre och Frälsare Jesus Kristus. Välkomna till kyrkan i Coachella Valley, din alldeles egna rastafari kyrka, som ligger i San José Kalifornien. Jesus godkänner.
Våra sakrement här är cannabis, ganja, knasig tobak känd som mariuana, Rastafarais har använt cannabis ett bra tag, för att komma i kontakt med mig, det är en direkt het linje så att säga. Täng bara enkelt på din favorit drog och andas in och ut.
t = telefonröst: Är detta Jesus?
j = jesus: Ja det är det!
t: Coolt! I just love you
j: Jag älskar dig med
Där ser du, jag sa ju det, så enkelt är det.
Rastafaris har en ritual som kallas "resonemang", du kanske inte hört talas om det ännu, men du kan redan ha gjort det utan att veta om det. Det är när vi sitter och röker mariuana och diskuterar nutida händelser och livet. YEAH!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar