tisdag 6 februari 2018

Uppenbarelsens Ande, är det verkligen detta?

MATTIAS LEKERDAL OM UPPENBARELSENS ANDE

När det är en otrolig tid och när Anden rör sig mycket starkt, så rör sig Djävulen också mycket starkt, för han blir rädd, för Guds manifestationer stöter bort fienden. Och detta är pingströrelsen idag, så vi blåser bort honom. Amen1 så låt oss läsa ordet idag. Jag ska tala om den Heige Ande - uppenbarelsens ande. Vi börjar med ett mycket välkänt skriftställe i "Ordspr 29:18 Där profetia inte finns blir folket tygellöst"
Eller i Hebr. Där inte profetia finns går folket under (kunde inte hitta det alls i hebr)

Så detta handlar om uppenbarelsens ande. Saknar vi uppenbarelse, så kan vi inte övervinna våra stormar. Så det inte bara så att vi har kraften i våra munnar. Men om vi inte har uppenbarelse i oss, om vem Kristus är i oss, då spelar det ingen roll vad vi säger, för då blir våra ord till värdelös kraft. Men har vi uppenbarelsens ande så kan vi gå in och förändrar allting.

En flicka på 11 år kom till mitt möte på kryckor, hon hade ett hå i sin fot. Men upplysningens ande var över mig, så jag tänkte för mig själv; jag ska hela henne, men jag tar henne sist av alla. du vet uppenbarelsen ande sa till mig, ta det senare, efter alla du ska be för. så jag väntade och givetvis gjord hon detsamma. Hon tänkte eftersom hon var ett barn så skulle hon bli en av de första. Men Gud uppenbarade en annan sak, och hon blev helad och gick därifrån utan kryckor, hon blev helt helad. Det var uppenbarelsens ande.

Uppenbarelsens ande är inte bara så vi kan befria folk ifrån det förgångna, utan vi kan byta ut det mot något gott. Amen!

Uppenbarelsens ande kommer få denna församling att gå ifrån en stark församling till en snabbt växande församling. Men hur kan man bli en snabbt växande församling med uppenbarelse? Amen! Du kan inte bli det utan uppenbarelse. Så det spelar ingen rol om det som hänt tidigare var bra. Och uppenbarelsens ande kommer inte komma om vi inte först har 5 saker på plats i våra liv.

1. Vi läser i Joh 16:8-15 Och när han kommer ska han låta världen få veta sanningen i fråga om synd, rättfärdighet och dom I fråga om synd för de tror inte på mig. I fråga om rättfärdighet, för jg går till Fadern och ni ser mig inte mer. i fråga om dom, ty denna världens furste är nu dömd. Jag hade fortfarande mycket jag ville säga er, men ni kan inte bära det ännu. Men när han kommer som är sanningens ande, så ska han leda er fram till hela sanningen. Ty han ska inte tala av sig själv, utan han ska tala allt det som han hör, allt det ska han tala. Och han ska berätta för er om det som ska komma. Han ska förhärliga Mig för av Mitt ska han ta och förkunna det för er. Allt vad Fadern har, de tär mitt; därför sa jag att han ska ta av mitt och förkunna det för er.

Så sanningen and; , först av allt måste du ha sanningen om dig själv, Gud och församlingen. Har du inte sanningens ande, låt mig ta ett exempel;

Innan jag var gift, jag växte upp med svår mobbning och killar som slog mig hela dagen, och de enda som ville vara med mig var flickor. Så jag växte upp med flickor, och av någon anledning som jag inte förstår, så ville alla snygga tjejer vara med mig, för jag var en god vän. Så jag var bortskämd med folk runt mig som såg bra ut, över allt hela tiden, jag vet inte varför, men så var det.

Så jag hade höga förväntningar om ur min fru skulle se ut. Och en dag sa den Helige Ande till mig; du har en idol i ditt liv. Låt oss tala förstånd med varandra sa han; du ser ju inte ut som en fotomodell Mattias. Jag hörde klart och tydligt att den Helige Ande sa detta till mig. Varför jagar du tjejer som ser ut som fotomodeller, välj en kvinna efter hennes karaktär, lojalitet och gudsnärvaro och en lovsångsledare. Detta är mer viktigt än någon som ser bra ut och som kanske efter några år lämnar dig. Och du ser inte så bra ut som du tror sa han till mig. Amen, sanningen, sanningens ande Amen.

Jag berättar denna roliga historia, för att ni ska veta att den helige ande är väldigt sanningsenlig. Så när Maria kom in i mitt liv, så såg hon ju så klart bättre ut än mig, men hon var ingen fotomodell. Förstår du vad jag menar. Amen1 För det är alltid bra för en man att ha en kvinna som ser bättre ut än han själv gör. så tacka Gud om din kvinna ser bättre ut än dig, då har du åstadkommit något bra i ditt liv, för dig själv.

Så vad jag säger är att han är sanningens ande. Han är sanningens ande. När han gav mig en uppenbarelse för några år sedan, om en man som levde i synd i Norge, så skulle jag ringa upp förste pastorn och säga att han var avstängd för han levde i i synd. Det är uppenbarelsens ande. jag skulle avstänga honom från han förste pastorstjänst. Men du behöver förstå att jag inte var hans andliga fader, eller mentor. Men Herren sa, du avstänger honom. Amen,

Och nu uppenbarelsens ande, inte bara profeter har uppenbarelsens ande. För den Helige Ande är sanningens ande. Och den Helige Ande kan förklara hela nästa vecka för dig, han kan berätta exakt allt om varje dag. Men den enda orsaken till at han sk göra det är om du har relation med och hänger omkring med honom, och om du gör det kommer han att avslöja alla hemligheter i Bibeln för dig. Amen!

Finns det någon här förutom mig, som ibland har svårt att förstå saker i bibeln? DÅ behöver du sanningens ande, uppenbarelsens ande.

2. Du behöver hjälparen. I Joh 14 och 16 så talar han om att när han kommer hjälparen, så ska han hjälpa dig. Så du har en hjälpare, kan du säga det högt; jag har en hjälpare. så du har en hjälpare. Om du har en hjälpare, vem ska du be om hjälp då? Den Helige Ande, det är din hjälpare. Men många av er talar inte med den Helige Ande om det. Du försöker hitta egna lösningar, egna idéer.

Låt mig ta ett exempel, jag mötte ett par i Norge för 2-3 veckor sedan. Och denna mannen tyckte inte om att gå, ja han var frälst, ja, absolut så, han var döpt i anden, men han gick inte starkt med Gud. Och hans fru ät tabletter hela tiden, hon missbrukade tabletter och mediciner. Så deras äktenskap var inte lyckligt, de var på väg emot skilsmässa. Så jag sa, lyssna noga.
Och även på möte så satt den ena på ena sidan rummet och den andra på andra sidan, så jag frågade frun, var är din make, är han där nånstans? och pekade på andra sidan rummet. så jag talade om det och det enda som kan få ett äktenskap, att få mer påverkan och växa sig starkare. Tillväxt är när vi är förenade, eller har enighet.

Och det är samma sak i en församling. Om du inte har enhet i pastorsteamet, kan du inte få till tillväxt, så du behöver enhet.

Och så mötte de Gud och jag profeterade till honom efter att de mött Gud tillsammans. inom 3 dagar kommer Gud befria dig från konkurs, och du kommer få ett telefonsamtal inom tre dagar, där någon vill köpa en del av något du äger. Så när han nu hade enhet i sitt äktenskap. När han kom hem, samma natt, ringde en man till honom och sa; jag är intresserad av att köpa ditt lagerhus, låt oss komma till en överenskommelse så snart som möjligt. För enhet skapar mirakler. Amen! Sanningens ande, enhetens ande.

3. hjälparen som jag berättat om.
4. Tröstaren, tröstarens ande. Hur många är et som behöver tröst i sitt liv? Amen! Du behöver tröst, Har du varit ledsen någon gång? Det har aldrig hänt någon i Danmark men så är ni ju också de lyckligaste människorna på jorden. Men tröstens ande, vad gör han? Han tröstar dig. Och när du blir tröstad så kommer du ifrån den attack som djävulen sprider nu i kristenheten. han har en stor attack som han sprider nu, fienden, just nu.

Och vad är då denna attack? Jo anden av dålig självkänsla och depression, och han försöker få det över allt folket. och när folket blir deprimerade och får dålig självkänsla, så tar han deras pengar, deras energi, deras arbeten och deras hälsa. Och jag blåser det bort idag, i Jesu namn. För du behöver bli befriad ifrån det. Du behöver bli fri ifrån depression, från dålig självkänsla, du behöver bli satt fri i den Helige Ande, i Jesu namn. Jag bryter fruktans ande och fruktans ande har kommit över kristenheten. Och Gud vill peka ut frimodighetens ande över dig.

Han vill ge dig frimodighet. Han vill ge dig kraft. Genom den Helige ande ska du få kraft, och det ordet är dynamos och som du vet betyder det inte bara kraft utan också frimodighet. Det är frihet. Det är frigörelse av gåvorna. Om du som är här idag inte är döpt i den Helige Ande, så kan du bli det idag.

Jag var på en plats i Norge och jag sa, i morgon kommer ala vara döpta i den Helige Ande. Men två stycken kom upp til mig och sa, du kommer inte få sig mig bli döpt inte en chans. jag sa till dem att komma i morgon, för jag kan känna att fruktans ande är över er. Och alla blev döpta. Amen! Det står inte i Apostlagärningrna att anden kom över vissa, nej, den kom över alla. Amen!. du behöver bli döpt i den Heige Ande. Och en del av er behöver verkligen eld i er hjärtan. För ni ser ut som en grapefrukt i era liv, så ni behöver lite eld i era liv. Amen!

För bibeln säger i Joel 2, och ni känner till detta välkända kapitel, och det står i vers 28 Och det ska ske därefter att jag ska utgjuta min ande över allt kött, och era söner och döttrar ska profetera.
Och i 2 Kor och låt oss läsa det för det är ett viktigt ord, 12:2-5 Jag vet en man som är i Kristus, som för fjorton år sedan blev uppryckt till tredje himlen, om det var i eller utanför kroppen vet jag inte, Gud allena vet, men jag vet att han blev tagen upp till paradiset. Och fick höra lagliga ord som inte är tillåtna att berätta. När det gäller den mannen vill jag berömma mig, men jag vill inte berömma mig själv.

Och lyssna noga nu;
1. den första himlen är et vi ser utanför, talat om i 1 Mos 1:8 ifall ni vill läsa om det själva senare, det är atmosfären, där jorden är skild ifrån himlen, det är 1:a himlen
2. Den andra himlen är stjärnhimlen, det är den djup hjärnan av universum, det är 2:a himlen, det är all teologi om detta vet ni.
3. Den tredje himlen är paradiset, och du ser att Paulus varit i paradiset. Varför var han i paradiset? Varför? Uppenbarelse. Uppenbarelse och information.

Och Kol 2 säger att vi är placerade med Kristus på Faderns högra sida. Allihopa här, sätt in ditt namn, Kan någon säga sitt namn? Amen! Du sitter just nu i den Helige Ande med Kristus, just nu i himlen. Jo du sitter just där, precis just nu, i paradiset. Så när vi säger att Kungariket är här, så är et inte bara ett uttryck, utan vi säger det med uppenbarelse. att just nu är Jesu närvaro runt omkring mig. Men eftersom Jesus och Fadern visste att vi inte skulle förstå ordet i Kolosserbevet, så sa han jag ska sända den Helige Ande till er, för det är det bästa för er, för den Helige Ande förblir ju runt er.

Så var är den Helige Ande? På jorden och i dig. Kan vi enas om det? Och om den Helige Ande är i dig, har du då tillgång till allting i Kristus? Amen! Så nu när du talar i tungor, så skapar du ett hemligt språk mellan dig och Kristus och dig och Fadern. Och när du ber exakt i tungor, så ber du exakt så som Gud vill att du ska be. Och det är så, när folk inte förstår tungotalet, så blir det, det är någonting konstigt, jag vill inte tala så mycket i tungor. Men tungotalet är anledningen til att bygga upp dig själv, det är anledningen till att ha en hemlig information mellan dig och Gud. Och om du behöver tolkning, så kan du bara be den Helige Ande, översätt detta åt mig. då översätter han det åt dig. Men om du aldrig ber honom att översätta, varför ska han då i hela fridens alla dagar göra det för dig?

Ni vet att om min son sitter naken på golvet och jag säger till honom att klä på sig, då vet han att jag sagt till honom att göra någonting. Den Helige Ande arbetar på detta sättet, det du inte ber honom om, kommer han inte att göra. För han är din bäst vän, och han vill höra ifrån dig vad du vill. Det är därför vi behöver honom alla dagar i veckan.

Och om du inte säger till honom....och ibland är den Helige Ande i dig, så vet han att han kan hjälpa dig, men du ber inte om någon hjälp, så kan han inte hjälpa. Den Helige Ande sa en gång till mig, när jag ropade ut till Gud, varför gör du ingenting? Hans svar var, för du har inte bett om det. Jag har visst bett om hjälp. Nej det var dina idéer och de var lika dåliga som du själv. Men hade du bett mig, så hade jag hjälpt dig. Men om du hade bett mig om det så skulle jag ha hjälpt dig. Han sa att det är artigt att fråga, för jag är en person. Jag är en person så varför ber du inte mig som en person om hjälp, om jag vill hjälpa dig med det här? Så jag sa, förlåt mig Helige Ande. för den Helige Ande är väldigt känslig.

Och det finns tre saker som kan bedröva den Helige Ande;

- Sexuella synder, när folk lever i pornografi, och alla andra sorters sexuella synder.

- När vi behandlar honom som om han inte är där.

Tänk själv om du har ett ställe som du bor i, hus eller lägenhet. Föreställ dig att du har en inneboende, som du berättat för att han/hon är din bästa vän, och du inbjudit till att komma och äta med oss. Så nästa dag tänker vännen, jag kommer bli inbjuden till bordet igen, men du ignorerar denne. Och tredje och femte dagen så ignorerar du honom helad dagen, men 6:e dagen på söndagen, då säger du, du är min bästa vän. När måndagen kommer säger du, du har aldrig hjälpt mig med någonting bästis, (han använder sig av Nick, jag väljer bästis) du hjälper mig aldrig, du är en katastrof. På tisdagen säger du förlåt mig bästis och på onsdagen agerar du som om han inte existerar. Det är så här vi behandlar den Helige Ande. Det har ju aldrig hänt här i Danmark, det händer bara i Sverige.

Uppenbarelsens ande, när han togs upp till den tredje himlen, det kan hända allesamman. Just nu kan jag förflytta dig som är öppen för det in i tredje himlen, på en minut kan jag flytta folk upp till himlen. Amen! Hur kan du göra det? Jo för jag har varit i tredje himlen. Och jag vet att det är enkelt. Men jag vet att jag kan bara göra det med såna som är i (hans) närhet.

Jag kan förflytta folk in i glädje och helande. på grund av att Gud är läkaren och hans helande finns i mig. Så varför är det så svårt att be för sjuka människor. För här är sjukdomen, här är du (lyfter upp bibeln) Du är över sjukdom, alla sjukdomar är inunder dig. Nej! Jo, alla sjukdomar ligger under dig. För du sitter med Kristus på Faderns högra sida.

Så när jag ber för sjuka, så ber jag inte i detta perspektivet (hukar sig under bibeln som han har i handen) ......inte heller i detta perspektivet (håller bibeln mitt framför ansiktet)..... Oh Gud det är cancer - jag kan inte övervinna det.... men Paulus säger; jag skryter inte om mig själv, jag skryter om Jesus. och när du skryter om Jesus, så måste sjukdomen böja sig (sänker bibeln långt ner).....och du är över sjukdomen. Amen!

Så när jag ber för människor, och ibland behöver jag skapa nya saker. För några dagar sedan behövde jag skapa en ny njure, för den hon hade var så dålig. Läkaren hade sagt att vi måste ta bort den här njuren, för så dålig var den. Så jag delad....och jag talade...jag kunde känna att det var ett motstånd....jag talade om ett värde....men när jag kände att motståndet var för stort så insåg jag att jag behövde skapa en ny njure. Och eftersom jag är i Kristus och han är i mig, så skapade jag en ny njure. hon kom tillbaka till läkaren som frågade; vad är det här? Det är som en ny njure, och värdet helt förändrades. Jag skapade den i den Helige Andes kraft. I hans nåd, inge genom mig själv.

Jag kan inte skapa mirakler, jag kan inte hela en fluga, jag kan inte ens ta hand om en geting, men jag kan ta hand om allting i Kristus.

Och det är därför som du kan ta hand om alla motgångar, motstånd och stormar, när du har den Helige Ande med dig. Uppenbarelsens ande! Uppenbarelsens ande! Uppenbarelsens ande!

Så uppenbarelsens ande gör så här, men jag har inte tid att undervisa om det, ni får själva läsa det i Joh 11 denna sjukdom leder inte till döden, utan till Guds förhärligande. så uppenbarelsens ande. Så när de säger, om han sover det är ok, så när Jesus säger, jag måste vara ärlig, han är död. Men vad Jesus sa innan det var att detta är inte ett problem, för jag har uppenbarelsens ande. Förstår du vad jag säger?

En gudsman som heter Peter, som David och jag känner, som var med David i Nigeria, hans son var mycket sjuk och fick tas in på akuten på sjukhuset. Och Herren uppenbarade detta för mig, så när han ringde, så hade Herren sagt redan innan att han sån är svårt sjuk. Herren sa att läkarna vill inte operera, men säg till honom att beordra läkarna att operera, annars förlorar han sin son. Jag sa allting utom att hans son skulle dö. Jag sa, att för att han ska leva och bli stark så måste du befalla dem att operera. Och de opererade pojken, och läkarna tackade efteråt Peter och hans fru, för om vi inte hade opererat så skulle han ha dött.

Uppenbarelsen ande. den är inte bara bra för goda tider, utan även i tider av attack. Uppenbarelsens ande. Lyssna nu, den är inte bara för profeter, den är för alla. Sanningens ande är för alla. Hur många vill ha uppenbarelsens ande? Hur många vill veta vad som händer i september, maj eller juli, eller allting som du vill veta? Uppenbarelsens ande kommer berätta det för dig. Om du inte har uppenbarelsens ande, så kommer du bli tillfångatagen av dina omständigheter.
-
-
-
-

När jag kontaktade Jon-Are på meddelande om videon, så var jag nästan 29 minuter in, så vår konversation är inte helt i synk därför, även om J-A valde lyssna i dubbel hastighet. Men jag tror det kan vara bra att se hur vi båda tänkte. Jag tänkte från perspektivet när jag var fast i TR, medans Jon-Are var helt fokuserad på vad som var fel.

Jag hade tänkte lägga till lite saker jag också, precis som Jon-Are gjort i efterhand, men jag skippar det.
En sak vill jag dock kommentera som jag störde mig på, sedan om det är relevant eller inte, det lämnar jag upp till var och en. Dels fick jag känslan av att han emellanåt kom på sig själv, och tog konstpaus för att formulera sig på rätt sätt, men det fanns annat också.
Men det är undervisningen som är det vi ska fokusera på, inte känslorna.

I. I denna använder han Bibeln en del och har man dålig urskiljning, så kan det vara svårt att se igenom, ca 35 minuter lång. Faktum är att han läser en hel del ur Bibeln, sedan plockar han som de brukar göra i TR. Vet man då inte att detta är fel, så kan det låta rätt så sunt. Och på bara två år har vi sett hur många fler verkar mycket mer öppna för denna sortens budskap.

J-A. Lyssnar på den i dubbel hastighet, så det ska gå fort, bättre att få det gjort på en kvart, än genomlida 35 minuter.

I. Det blir glasklart när man kommer till slutet, vilken ande det handlar om. Alldeles i slutet borde all kunna höra det, om de inte gjort det tidigare. Han är full av tricks denna man. Men har man fel undervisning och saknar urskiljning, så låter han ganska sund.

J-A. ”Sanningen Ande” menar han uppenbarar ”sanningar” om andra, inte Guds ord, som är sanningen. Där är hans först avsteg från sann tro.
Han har delat upp två Bibelställen och missbrukar det för att förklara sin profetiska tjänst. Det är egenupphöjelse.

I. Ja det är det. Men försök tänka dig in i hur det var när du var kvar i TR, för du kan urskilja, så för att se hur lätt man kan förbise felen, så måste man tänka som om man är kvar i det.

J-A. Det är inte Guds Ande som uppenbarar andras hemligheter. Det gör han först och främst genom en ren predikan, så människan kan omvända sig och komma till tro, för det är genom att höra ordet man kommer till tro. Det gäller även tro på Guds helighet och vår egen synd och otillräcklighet.

I. Ja, allt han predikar har sina rötter i TR. Han pratar även om enhet, men inte sanningen som Jesus säger.

J-A. Ja, kanske det.

I. Han använder väl övervägda ord, så om man inte kan urskilja, så låter det rätt så bra.

J-A. Rätt ord i människors öron, ja.

I. Ja, och idag har så många fel undervisning, och saknar urskiljning, så för dem låter det sunt, ruggigt sunt till och med.

J-A. Han predikar utifrån ett ställe och ger inte texten i sin kontext alla co-text. Därför predikar han enbart utifrån sitt eget sinne och inte utifrån Guds sinne - Kristi sinne.

Ande av dålig självkänsla”, ”Ande av depression”. Om kristna inte förstår att söka Gud i svåra tider, ja då kommer dålig självkänsla och depression. Det är inte en ande, det är själens svaghet som avslöjas när man inte förstår Guds ord eller hur han agerar med oss. Detta är vad en falsk profet ger, det som man VILL höra, inte vad man behöver höra.

I. Exakt. Det är fullt av fel, men om man inte har rätt undervisning så åter det sunt. Det här hade jag kunnat vara sunt under tiden iAgape, och då tyckte jag ändå att mycket var fel där.

J-A. Ja, Usch vad han vilseför människor. Fast jag tror inte han vet bättre.

I. Ja det är möjligt att han är förförd själv, och inte vet bättre. Han har ett lugnt sätt när han predikar, inte en clown som så många inom TR, vilket också ger skenet av att han är sund. Jag anser honom därför redigt farlig.

J-A. Jag blir nästan arg av att lyssna på hans ”profetiska” uttalanden om att bryta ande av dålig självkänsla. Människor älskar att höra sånt, det är så spännande och låter så andligt.

I. Ja det är milt uttryckt irriterande.

J-A. Vad han ger folket är ny entusiasm och inte ny härlighet och tro på Guds närvaro. Har sett det i många falska predikanter, där de spelar på känslor och puffar upp köttet. Man får höra att det inte är ens eget fel om man inte mår bra, utan det är en ande som plågar en. När det i själva verket handlar om att låta oss fostras av Fadern om vi gör synd. Nej, då ska man ”binda och lösa, befalla och kasta ut”. Och ingen får bestående föda som ger dem kraft att stå fasta i tron, utan profeten.

I. Ja det är rena snurren. Jag har börjat på nästa nu, som är en dryg timme långa.

J-A. Vi har ju en skyldighet att sätta oss in i vad som predikas församlingarna idag. Vi får inte bara gå ut och anklaga utan att vet vad vi pratar om.
Han predikar ju bara sinneskunskap och inte Ordets uppenbarelse. Det är ju så här församlingarna har blivit genom Livets Ords ”tro. Giftet dödar församlingarna, och det är vad vi ser ske.

I. Exakt så.
Tror vi skulle kunna lägga in vår konversation, om vi inte orkar göra ett specialinlägg, för jag tror folk behöver förstå vari felen ligger.

J-A. ”Herren vill höra ifrån dig, vad du vill” Vi har ju en skyldighet först och främst mot Herren, så vi vet vad HAN vill. Det är en farlig lära han lär ut, men folket vill ha det så.

”Om du inte ber honom om hjälp, så kan han inte hjälpa dig” Det är sagt med fe
l fokus. Vi har fått all hjälp vi behöver i skriften, och vår första plikt är att läsa vad ordet säger, innan vi ber om någonting. För om vi inte vet vad Gud säger om en sak, hur vet vi då att vi ber rätt? Hans fokus är på människan, inte på Kristus.

I. Ja det är ett snedvridet, bakvänt, sätt.

J-A. ”Varför hjälper du inte mig? Du har inte frågat mig. Det är därför det gått så dåligt för dig”… När vi bygger vår tro på Guds ord, hör och gör, så kommer välsignelser över oss. Det är när vi bygger våra ord på själen och ”uppenbarelser” som vi kommer under lagens förbannelse. Tänk att det här fortfarande hänger kvar över församlingen?!

Han tog upp en sann sak nyss, synder som porr, men plötsligt lämnade han konfrontationen av synden och flummade ut. ”Om du behandlar honom som om han inte finns…” Jag måste säga att det låter som om han är rädd för att stöta sig med människor, tyvärr.

Det är också ett stort fokus på den Helige Ande. Anden ska peka på Jesus, för det är profetians ande.
Upp. 19:10 ...Tillbe Gud, för Jesu vittnesbörd är profetians Ande.
Joh. 14:26 Men Hjälparen, den Helige Ande, som Fadern ska sända i mitt namn, han ska lära er allt och påminna er om allt det JAG HAR SAGT ER.
Joh. 15:26 Men när Hjälparen kommer som jag ska sända er från Fadern, sanningens Ande, som utgår från Fadern, då ska han VITTNA OM MIG.
Joh. 16:13-14 Men när han kommer, sanningens Ande, ska han leda er till hela sanningen. För han ska inte tala av sig själv, utan allt han hör ska han tala, och han saka tala om för er vad som kommer att ske. Han ska FÖRHÄRLIGA MIG, för AV MITT, ska han ta och förkunna för er.

Den Helige Ande ska visa på Jesus, på hans verk, hans ord och all profetia ska bära Jesu vittnesbörd. Han ska alltså undervisa om Jesus, påminna oss om vad Jesus har sagt och föra oss in i hela sanningen, och Jesus Kristus ÄR sanningen (Joh. 14:6).

I. Det stämmer rätt så bra det. Men en bit i mig kan inte låta bli att undra om han verkligen är bedragen, eller om han är fullt medveten om vad han gör. Idag är anden i fokus och tillbes, tyvärr.

J-A. Det får anden uppenbara.

Han påstår sig kunna ”förflytta” dig och mig upp i andevärlden, precis som Paulus var i paradiset, därför att ”han själv varit i tredje himlen” och vet att det är ”en enkel sak att ta sig dit”. Har du hört på maken? Snart får vi väl lära oss att förflytta oss i Anden, från jorden till månen, precis som Ellen G. White hävdade att hon gjort. Ännu ett exempel på en falsk profet som inte är grundat i Guds ord.

I. Ja, han tycker han besitter stor kraft.

J-A. Han kan ”förflytta människor in i glädjen?” In i ”Helande?”

I. Ja han är i sanning skicklig.

J-A. Bara om man är blind.

I. Problemet idag är dock att de flesta är blinda. Du börjar komma till det roliga nu hör jag.

J-A. Sånt här måste få ett slut. Jag lider med människor som sitter under villfarelse som den här. Han säger ”Jag skapade en njure”? Vad är det med människor som enbart skryter om sig själv och lyfter upp ”mäktiga” mirakler som de gjort? Om inte det är för att bekräfta och stadfästa sin auktoritet som profet? Behöver en profet verkligen bekräfta sig själv? Påminner mig om Paulus ord från 2 Kor. 10:12 ”För vi vågar inte räkna oss bland dem eller jämföra oss med dem som rekommenderar sig själva. Men eftersom de mäter sig med sig själva och jämför sig med sig själva, är de utan förstånd.” Fyra minuter kvar av dårskapen.

I. Men tänk vilket vitt spektrum han hinner med att täcka in.

J-A. Han skryter så otroligt mycket om vad Gud gör och gjort genom honom, och så säger han att han inte skryter om sig själv...utan om Kristus. Kan han inte se skillnad på att skryta om sig själv och ge Gud äran.

I. Nu kan det inte vara långt till slutet, där det blir halt klart vilken ande det handlar om.

J-A. Om tre minuter. Uppenbarelsens And är enligt honom någon som visar vad som kommer ske i September, Maj eller Juli, eller ännu längre fram. Konstig tolkning. Slut Puh!

I. Ja där i slutet är det ju glasklart att det handlar om spådomens ande, som säger vad som ska ske i framtiden.

J-A. Ja inte är det samma uppenbarelsens ande till kunskap om Kristus, som Paulus talar om. Det är vidrigt. Och jag tar avstånd från detta, fullständigt!!!

Ett samarbete mellan mig som översatt, och Jon-Are Pedersen som står för de sunda kommentarerna efteråt. 
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar